Fyld rispapiret med sesam-soya-lynstegt, skært oksekød eller and med forårsløg, æbler, asparges, frisk basilikum og ekstra sesam med en dressing af soya, ingefær, sesamolie, limesaft og chili
Bland limesaft, soya og sambal oelek i en skål. Små forårsruller (de kan fryses, før man steger dem, og er gode at have på lager), marineret stegt laks, asiatisk coleslaw, to dipsaucer
Hertil smager chilipastaen så ufattelig godt, at du ikke skal være bleg for at bruge den i alskinds retter – for eksempel som dip til grøntsagsstænger, i en skøn tomatsuppe, stir-fry retter eller på den frække thailandske facon i en vandmelonssuppe
wok med kylling, brune ris og grønt, kan du pifte det op dagen efter med lidt soya sauce (køb den glutenfri hvis du er meget sensitiv) og strø lidt sesamkerner henover
Soya. Af ‘udstyr’ til sushi har jeg indkøbt en sushimåtte, en træske til at røre i risene med og ellers nogle flotte skærebrætter til at anrette sushien på samt pæne skåle til diverse dip
(lille soya, wasabi og syltet ingefær medfølger). Vi fik den uden avokadodippen som ikke er vegansk, hvilket vores søde tjener i øvrigt selv informerede os om før vi nåede at spørge
Tilsæt soya, hvid peber og sukker og top op med vand til kødet lige er dækket til. Der er ikke så meget grønt i den, så en god ide at starte med en lille forret, fx grøntsagstempura med en frisk dip, inden man begynder at slubre den fantastiske sauce i den her ret, det er det rene sorte guld
soya. Mangodippen her er meget inspireret af en af opskrifterne i bogen. Da jeg første gang lavede dippen regnede jeg ærlig talt ikke med at det ville blive særlig godt, og jeg kunne slet ikke forestille mig hvordan en blendet mangodip skulle kunne være lækkert til andet end en sød dessert eller noget i den dur
soya. dip. Bland alle ingredienserne sammen til dippen og rør godt i det, til sukkert er opløst. Server kødet på en tallerken og salaten for sig, samt dippen i en lille skål ved siden af