Og så et godt glas vin som den perfekte ledsager – her i huset ville det sikkert være en dejlig italiensk ripasso, men man kunne jo også vælge en spansk for en enkelt gangs skyld
Efter vores ferie på Mallorca har jeg ladet mig inspirere af det spanske køkken og lavet små saltbagte kartofler og kyllingefilet i parmaskinke med feta og salvie
Samtidig laves der forskellige salatvariationer over eksempelvis den italienske ret vitello tonnato (kalvekød med tunsauce) og den spanske mandelsuppe ajo blanco
Du finder fra øverste venstre hjørne fyldte auberginer * mexi-tortilla med grov guacamole * rødbedesuppe med grovboller * (og nederst) lammebov med spanske linser * hel ovnbagt kylling med varm rodfrugtsalat og til sidst * ovnbagt laks med basilikumpesto, ovnbagte tomater og ristede bønner og fennikel i gule krydderier (opskrift følger)
Ordet ’salsa’ betyder sovs på spansk – og i øvrigt også på italiensk. Eller kylling. Den latinamerikanske dans er opkaldt efter det spanske ord salsa, fordi det er en dans, der er rodet samme af flere ingredienser (stilarter inden for dans)
Krydr kyllingen med salt og peber og brun den af i lidt olie på en pande. Tag kyllingen af, og brun så blodpølsen deri sammen med bacon i grove stykker
To gange lækre spanske oste fra Irma. Mine to måltider fra igår bestod af masser af kylling. Jeg er kæmpe fan af kyllinge lår og spiste en hel del af dem igår