Spelt opskrifter

Spelt og laks – kærlighed på en tallerken

Spelt og laks – kærlighed på en tallerken

Vi eksperimenterer med at lave en masse af slagsen, og i dag blev det til en skøn symfoni af kerner fra den gamle urhvede spelt, laks og den fantastiske proteinrige hytteost

Spelt og havregryns boller

Speltblandingen og havregryn hældes med og der røres mel i til dejen har konsistens som en tyk grød. Man kan også sagtens bruge andre og grovere meltyper eller undlade spelt-bageblandingen og i stedet bruge mere mel
Mixed Spelt Salad

Mixed Spelt Salad

Jeg er vild med speltsalater. Altså kan man tage et kig i køleskabet, og så bare mixe lidt forskelligt i sin spelt
Hjertesalat med spelt og æbler

Hjertesalat med spelt og æbler

Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den. Pluk hjertesalaten i grove stykker, anret dem i en skål eller på et fad og drys den kogte spelt, æble, tranebær, pinjekerner samt mynteblade over
Rødkålssalat med spelt og æbler

Rødkålssalat med spelt og æbler

Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter. 1 dl perlespelt. Udkern og snit æblerne i både
Olivensnegle med majsmel og spelt

Olivensnegle med majsmel og spelt

Bland vand, gær majsmel og speltmel og pisk blandingen godt igennem med et piskeris. Både majs og spelt har det med at klumpe, så piskeriset er en god ide
Foccacia med spelt og fibra! Himmelsk!

Foccacia med spelt og fibra! Himmelsk!

Vi prøvde oss derfor på en variant med speltmel og fibramel. 600 g speltmel. 600 g speltmel. Foccacia. Foccacia er et suverent tilbehør til supper og italiensk mat
Gulerodsbrød med spelt

Gulerodsbrød med spelt

200 g groft speltmel. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag. Form dejen til to brød - gerne lidt skødesløst - og læg dem på hver sin bageplade med bagepapir
Pilaf med spelt og rabarber

Pilaf med spelt og rabarber

pilaf lavet på perlespelt. brugte jeg perlespelt i stedet for perlerug – fordi det. Speltpilaf med lækre rabarbertoppings
Et skridt mod speltheden

Et skridt mod speltheden

Lidt i forlængelse af mit sidste indlæg om, at jeg nogle gange må springe over, hvor gærdet er lavest, når mit yngste afkom skal have mad