Speltkerner portion til to opskrifter

Perlebyg, bagt blomkål og rucola pesto

Perlebyg, bagt blomkål og rucola pesto

erstat perlebyg, hvedekerner eller speltkerner med boghvedekerner, quinoa eller ris. Brug pestoentil overstående opskrift, i salater, på brød eller hvor du nu normalt ville bruge pesto
Spicy vinterslaw med æble og tranebær

Spicy vinterslaw med æble og tranebær

Bønne salat med speltkerner. Spis den som tilbehørtil oksekød eller til en svinekotelet. En dejlig spicy salat med tofarvet spidskål
rødbede/æblesalat m peberrodsdressing

rødbede/æblesalat m peberrodsdressing

Linser eller bønner og fuldkorn i en salat betyder, at man virkelig får MAD – i modsætning til en salat med grønne blade, agurk og tomat
Pastasalat med rødbedepesto

Pastasalat med rødbedepesto

Bønne salat med speltkerner. Ligegyldigt hvor mange gange jeg prøvede kunne jeg bare ikke få det til at se rigtigt ud
Spicy kylling i karry

Spicy kylling i karry

Broccolisalat med speltkerner og melon. Maizena til jævning. Server den med ris eller blomkålsris og en stor klat mangochutney
Nøddepaté med champignon

Nøddepaté med champignon

Patéen har en dejlig smag og tekstur, mens den indeholder masser af fibre fra speltkernerne og umami fra champignon
Lækre italienske madbrød

Lækre italienske madbrød

Det er nogle dejlige madbrød, der passer godt til alle retter, man vil servere et dejligt brød til. Blomme cherry tomater
Speltbrød

Speltbrød

Et sundt og rustikt brød – udelukkende lavet på speltmel og speltkerner. Del dernæst dejen i to og læg dem i hævekurve (som altid drysset med rigeligt mel)
Emmer-speltbrød med kerner

Emmer-speltbrød med kerner

De kogte og afkølede speltkerner røres i, samt. Med inspiration fra to forskellige opskrifter, sjussede jeg mig frem til dette brød
Speltdunser

Speltdunser

IngredienserKogte speltkernerHørfrø, solsikkekerner og evt. Mangler du et godt alternativ til brød, så har jeg her et rigtig lækkert bud
Gulerods speltotto med gedeost

Gulerods speltotto med gedeost

Tilføjspeltkernerne og lad dem stege med på panden. Jeg havde en hvidvin stående fra weekenden, forårsløg og en helt masse gulerødder, en pakke speltkerner som jeg ikke har gjort brug af i lang tid, parmesanost i fryseren og en smule gedeost