Dejlig sprød aftensmad, skøn på en mørk aften i januar. I aften står menuen på andebryst, hvilket ikke umiddelbart er min favorit, men jeg har en kæreste som helt tosset med and
Hiv skinden af andebrysterne – men gem det, for du skal bruge det til sprøde andesvær senere. I overskudsfedtet fra sværene lægger du det ene andebryst
Evt giv det gril de sidste par minutter for en dejlig sprød overflade. Rids andebrystet lige ned til kødet på kryds og tværs og krydr med rosmarin, merian, salt og peber
Koriander, lime, ingefær, mango, salte cashewnødder, sprøde grøntsager og saftigt andebryst. Start med at ridse andebrysterne i skindet og gnid godt med salt ind i dem
Hiv skindet af andebrystet – læg blot et lille snit i den ene ende, så er det ret nemt at “flå” af. Læg det på et stykke fedtsugende papir, og pak det ind i bagepapir, hvis det ikke skal bruges med det samme – så forbliver det sprødt
Lav en omgang sprøde andesvær (opskrift her), som du serverer sammen med andespyddene, som lige skal have lidt appelsinskal revet ud over sig lige inden servering
Skinstegt torsk og stegte tigerrejer på bund af sorte bønner, små sprøde buketter af blomkål, ristede mandler og brændte hvidløg, dekorede sort og hvid sesam samt frisk frissé og dild