Skær imens baconen i mindre stykker, og steg dem sprøde på en tør stegepande. Bagtekartofler – Kartoflen er en herlig grøntsag, rodfrugt eller hvad du nu vil
Min mors pizza var altid den bedste i mine øjne, trods dejen mindede mere om en franskbrødsdej end den klassiske sprøde bund man nu ellers forbinder med en ‘rigtig’ pizza
Gulerod Pastinak Kartofler Skæres i passende stykker , kommes i en bradepande. ÆHusk at du altid kan køre ned på din lokale havn og købe frisk fisk , på havnen i Aabenra kommer PIppi og han lille båd tøffende ind kl 10 fra man - torsdag , jeg har ladet mig fortælle at der også er nogle dernede i weekenderne omkring samme tidspunkt
Hvis man vil have sprøde, bagte skiver af den søde ikke-kartoffel, skal man skrælle den, skære den i skiver og lægge skiverne i koldt vand i en times tid
Disse halve, fyldte og dobbeltbagtekartofler kunne også sagtens fyldes med rester, men jeg har denne gang kørt dem rimeligt simple med hytteost, frisk persille, forårsløg og krydret dem med en smule sennep, godt med salt og peber og drysset med cheddar på toppen, der smelter og bliver sprød i ovnen
Det gode ved den bagte kartoffelmos frem for den almindelige er at du kan lave mosen i forvejen, stille den på køl og først sætte den i ovnen den lille halve times tid inden den skal serveres
Kender du det der med, at man altid har bagt kartofler ved at skære et ordentligt kryds midt i kartoflen, pakke den ind i sølvpapir og derefter bage den i en lille times tid
Derfor har jeg lavet disse alt for lækre og nemme sprøde, knuste kartofler, der både kan fungere som hovedrollen med en salat til eller som tilbehør til kød
Vi fik små, halve, bagtekartofler til og en lækker bønnesalat – gule og grønne bønner fra haven, gulerod i skiver, rødløg og rød peber i en let olie/eddikedressing
Du kan finde dem som fyld i ovnbagte samosa her, i en vegetarisk karry med kikærter her, i en broccoli-couscous med feta, æbler og tahindressing her eller i en grov tærte med feta og spinat lige her