Server med grøn salat. Jeg ved godt, at det ikke er helt sæson for auberginer her om foråret - men der lå nogle lækre sprøde økologiske auberginer i supermarkedet og så fik jeg bare lyst til denne ret
Fordel aubergine-blandingen ovenpå salaten. Skyl auberginen og skær den i små tern (ca. En fyldig salat som er helt perfekt som hovedret eller blot som tilbehør til et grillet stykke kød
skær squash og aubergine i tykke skiver, tag kernehuset ud af peberfrugterne og skær i både. Selvom sommergrillen kalder på pølser og kartoffelsalat, kan det nu være rart med lidt afveksling (ja ja, altså bare engang imellem)
Men grillet, bagt eller stegt er det en dejlig råvare. De fyldte auberginer og peberfrugter nydes bedst med den krydrede valnøddesovs – og gerne en salat
Årets påskelammekølle blev stegt i grillen i år. Tilbehøret var Salat med auberginer og basilikum, smeltede pebre med feta, Porredip med feta og græsk yoghurt og græske kartofler
Auberginerne skæres i passende skiver og enten grilles eller steges. Byg moussakaen op i en ildfast fad som en lasagne, med auberginerne som lag i mellem kødsaucen
Klassiske falafler med sesam / Bagt auberginesalat med ristede kikærter og tahindressing / Mellemøstlige oksedeller med kikærter / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
Da jeg blev vegetar kastet jeg mig hurtig ud i div prøvninger med at lave bøffer, burger, frikadeller, for det høre jo til, alt andet er jo bare tilbehør og jeg fik enlig hurtig bikset en god rødbede bøf samme, men jeg oplevet hurtigt at jeg enlig spiste det samme som før, bare lavet på en anden måde og det fandt jeg enlig lidt kedsomligt, jeg ville gerne bevæge mig ud i mere eksotisk mad, da dansk mad enlig ikke siger mig så meget, da det ofte er meget tung spise, så at stå og lave bøffer og frikadeller, er noget jeg gør meget sjælendt, jeg vil hellere grille en aubergine til min burger, men jeg laver da nogle deller engang imellem, da de super gode til madpakken og når jeg nu engang imellem for lyst til en omgang boller i karry og kartofler med sovs
Salaten består hovedsageligt af fintsnittet, sprød kål vendt med små stykker af stegt grillost, tern af avocado, syrligt søde granatæblekerner, masser af ristede sesamfrø og den lækreste, cremede tahindressing (min favorit dressing)
Sådan som jeg har det – ikke med lasagne, men – med squash og aubergine. Squash lasagne smager godt med salat til – for eksempel spidskålssalat eller en grønkålssalat
Jeg har nok tendens til altid at lave det samme når det kommer til laks, nemlig stegt på panden med forskellige krydderier/saucer og så serveret med en salat
Det er så dejligt nemt at fylde peberfrugter, squash og auberginer, da man ikke behøver at tænke på, om massen nu også hænger sammen (jeg har før fået én kæmpe frikadelle) – de sørger grøntsagen for
Aubergine. Salat. Aubergine flækkes på langs to gange og skæres i "skæve" stykker. Hvis der er noget juice/olie i bradepanden fra de bagte æbler, er det rigtig lækkert som dressing til salaten