En nem ret lige at smide sammen til lækker aftensmad Anders elsker persillesovs, så det skulle på denne uges madplan og for at få lidt fisk ind, stegte vi et par fiskefileter til
Kan serveres til fiskefileter, kylling eller måske burger. Hjemmelavede pommes frites kan være lidt tidskrævende at lave, hvis du bruger en friturekoger eller en stegepande, fordi du skal være over dem hele tiden, og de skal steges ad flere gange, da de ikke må ligge i lag, men laver du dem i ovnen, passer de sig selv
Kom en dampet og en stegtfiskefilet på hvert stykke. Førhen bestod den af kogte, løse ris, pommes duchesse (kartoffelmos rørt op med æggeblomme), dampet fisk og stegt fisk, muslinger, rejer, asparges, hummerhaler, ristede champignoner, samt to slags sauce – et helt udstyrstykke og festfyrværkeri … måske deraf navnet
Jeg har valgt at bruge æggehvide, for at få krydderiblandingen til at hænge fast på fisken, ligesom du bruger hele æg, når du panere til fiskefileterne
Med blot denne ene pande har du altså alt, hvad du har brug for, uanset om du skal stege æg og bacon om morgenen, fiskefileter til frokostbordet eller saftige bøffer til aftensmaden
Sørg for at få fiskefiletterne friske, og lad være med at spare på smørret lige til denne ret. Jeg ved næsten ikke noget bedre end en frisk rødspættefilet serveret på den traditionelle måde med kartofler og persillesauce