Er du ude i noget med LCHF-kost (low carb high fat), så undgå stivelse – ris, pasta, kartofler og brød som nok er det man ellers normalt ville servere til – og servér f
Og så er den også velegnet hvis du vil undgå for meget stivelseidinmad – f. Engang imellem skal der bare noget andet tilbehørtil end de sædvanlige kogte kartofler, ris eller pasta
Mange har været skræmt fra vid og sans over kartoflen, da den også indeholderstivelse. Hvis der er noget der kan få migtil at gå indimig selv, og rigtig slappe af, så er det at bage
Nogen mener, at man skal have kartofler hver dag – eller næsten – og andre mener, at kartofler er kedelige og iøvrigtindeholder for meget stivelse, så de derfor er direkte usunde
På denne måde frigiver perlebyggen stivelse, der giver den cremede grødkonsistens. Det er sådan en tid, hvor det bliver koldere og mørkere udenfor, og man derfor har mere lyst tilmad, der skal øses op i en skål og spises med en ske – i hvert fald hvis du spørger mig Da jeg for et par uger siden spurgte jer, hvilke retter I gerne ville se flere af, var der nogle af jer, der ønskede grødopskrifter
Kagen er uden hvedemel eller anden mel (foruden hævelsesmiddel), men da den er lavet på kartoffel, giver det en naturligstivelse, som giver kagen en god konsistens
FiberSirup er lavet af Isomalto-oligosaccharider, som udvindes fra stivelsevia en enzymatisk proces, hvor stivelsesmolekyler omdannes tilIsoMalto-Oligosaccharider (også kaldet IMO)
På denne måde udgiver perlespelten stivelse, som giver speltottoen den cremede “grød”-konsistens. På trods af kulden så er efteråret faktisk en af mineyndlingsårstider, fordi der er så mange gode råvarer, der indbydertil lækker mad
Hvis du har brug for stivelse, varmer du rodfrugte bulguren ). Men så må jeg jo lave ekstra lækker mad og glæde mig over at kunne sideindei varmen og stearinlysene og nyde den