Med både rødbeder og med de utrolige flotte bolsjebeder, bolsjebederne er stribede hvid og lyserød. Det er ikke så tit man kan finde dem men hvis du er heldig en dag så køb dem, de bruges lige som rødbeder
Ved at bruge groftrevne rødbeder får bollerne det fineste stribede mønster indeni. 90 g fuldkornsmelca 200 g hvedemelen lille håndfuld havregryn1 tsk salt3/4 dl solsikkekerner100 g groft revne rødbeder1,5 dl lunkent vand13 g gær1 dl A38. Oplæs gæren i det lunkne vand i en anden skål og bland herefter A38 og groft revne rødbeder i vandet
Hvis du ikke kan finde lilla rødbeder, kan du bruge de almindelige orange eller andre farver. Høvl gulerødder (på langs) og rødbeder i meget tynde skiver på et mandolinjern
Del marinaden i to portioner og læg de røde rødbedeskiver i den ene og de stribede i den anden. Hverken rødbeder eller selleri er grøntsager, der gør meget væsen af sig