Nye danske kartofler. Skræl/skrab kartoflerne og sæt dem over. Jeg vil ikke begive mig ind i diskussionen om, hvad forskellen på karbonader og krebinetter er, men bare sige, at hos mig hedder de karbonader og er en favoritret fra mormorkøkkenet
1 kg kartofler. 1 kg kartofler. Kog grøntsagerne et par minutter i vandet. Si dem fra med en sigte. Lav en smørbolle ved at smelte smørret i en gryde og blande melet i og røre rundt
Du kan eksempelvis servere krebinetter med stuvede grønærter – som på billedet – og kogte kartofler. Jeg har slået op i Dansk Husmoderleksikon anno 1948, og ifølge det bliver krebinetter – også kaldet wienerkarbonader – lavet af hakket kalvekød, blandet med mosede kartofler og løg, og karbonader bliver lavet af hakket svine- eller kalvekød
Stuvede grønærter og gulerødder f. Jeg kender i øvrigt folk – mænd kun, faktisk – der mener, at de ikke har fået ”rigtig” mad, hvis ikke det var kød, kartofler og sovs – masser af sovs
Hamburgerryg – Kogt hamburgerryg med stuvede grøntsager af en art og kogte kartofler det var én af de retter, der godt kunne blive serveret i mit barndomshjem, når der kom gæster eller en søndag, hvor der skulle lidt ekstra lækkert på menuen