et nip sukker. Kogte kartofler. ) Da jeg oftest laver andestegen til jul dagen i forvejen, starter jeg med at give jer opskriften på perfekt stegt andesteg med æbler og svesker, helt traditionelt
Tilsæt vaniljestangen og lad æblerne koge under ved svag varme til de næsten er udkogte. Det er sæson for lækre danske æbler og vores æbletræ i haven bugner af flotte røde æbler
Tilsæt sukker, salt og mel og ælt det sammen. Derudover blev der hængt flere fedtkugler ud, og jeg fik lagt æbler ud til solsortene og lidt overskydende brød fra i lørdags
Massen køres godt igennem, så sukkeret opløses og stilles til side. Opskriften i dette indlæg er ikke på kager bagt i forbindelse med dåben, men et kærkomment forsøg på at få brugt nogle af de "få" æbler som vi i år har fået på vores æbletræ
Jeg bruger derudover altid brunt rørsukker, når jeg laver marmeladen, da den har en dybere, karamelagtig og mere lækker smag end normalt sukker, så jeg tænkte, at den ville passe perfekt til æblerne
”Æblegrød er en ret bestående af udkogteæbler og sukker”, står der i Wikipedia. Tilsæt vaniljekorn, vaniljestang og sukker, når æblerne er kogt ud, og kog videre, til grøden har den rigtige konsistens – hvis du har valgt æbler, der har svært ved at koge ud, så giv grøden en tur med stavblenderen