Hæld olie-eddike dressing over og bland ingredienserne. IngredienserEt broccolihoved, udskåret både i blomster og i tern (af stilken) - koges/dampes i 2 min Et rødløg i tern1 Dåse økologiske artiskokker, skåret i kvarte100 g Edemame bønner1/2 dåse økologiske kidneybeansEn håndfuld nødder (fx hasselnødder, mandler, paranødder eller valnødder), svitset på pandenDressing. 2 spsk olivenolie 1 spsk æblecider eddikeSalt og peberBland broccoliblomster- og tern (fra stilken) med løg, artiskokker, edemame bønner og kidneybeans
Det fylder godt og kan sagtens udgøre et mættende aftensmåltid – og så er det sundt. Jeg foretrækker dressingernetil den syrlige side, men den kan selvfølgelig smages til mere mindre eddike eller mere olie efter smag
Denne broccolisalat er et hit, fordi de bagte nødder tilfører en sprød sødme til salaten, men mest fordi broccoli er en fantastisk grøntsag, som smager godt og super sund
Okay, måske er det ikke så sundt, og det er heller ikke et krydderi, men det er lækkert. Det er forståeligt, for den indeholder rigtig mange lækre ingredienser, som søde rosiner, syrlig dressing, lækre pinjekerner, som går godt i spænd med den salte, sprøde bacon
Jeg har skiftet mange af de meget fedtholdige ingredienser ud med nogle lettere alternativer, hvilket giver en virkelig sund og kalorielet broccolisalat
Pisk ingredienserne tildressingen sammen og vend den i salaten. Rør brødet med olie til en grød. rapsolie500 g broccoli1 lille romaine salat200 g cherrytomater30 g hasselnødder (gerne ristet på en tør pande, fjern derefter den mørke hinde)Dressing. 25 minutter og server til salaten
Men hvorfor er det nu lige, at vi associerer broccoli med den sundelivsstil. Broccoli er PIVSUNDT – det tror jeg kun det er de færreste af os, der ikke ved