Sundeste boller opskrifter

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Speltsalat med pesto, tomater og frisk mozzarella

Jeg har læst mig frem til, at Middelhavsmad faktisk er et af verdens sundeste spisemønstre. Grove boller med oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto
Croque madame – ultimativ søndags morgenmad

Croque madame – ultimativ søndags morgenmad

Det er muligvis ikke den sundeste morgenmad, men det smager seriøst godt. Koldhævede, æltefrie boller / Verdens bedste brød / Tykke gulerodskage-pandekager / Bagt grød med pærer, dadler og nøddeknas

Langtidshævet speltbrød

Vi er nok mange der har hørt om de her speltmødre, som er dem der vil give deres børn alt det rigtige, det sundeste, det bedste og det flotteste (det i hvert fald sådan jeg har forstået begrebet)
Squashboller

Squashboller

De hører ikke til de sundesteboller men de vækker stor glæde og det er nok for mig. Hjemmebagte boller er i høj kurs her i huset og det er efterhånden længe siden jeg har bagt nogle
Tomatsuppe med kyllingeboller og pasta

Tomatsuppe med kyllingeboller og pasta

Måske ikke den sundeste kombi og derfor skulle vi bruge et alternativ. Begynd så at forme farsen til boller og steg dem ved middelvarme på panden
Mushroom soup for Autumn

Mushroom soup for Autumn

Dette er en opskrift fra Nordic Retreat, som er et program, som har fokus på at mindske kød, og undgå gluten og lactose samtidig med, at der bliver lavet mad af de sundeste råvarer
Rugklappere

Rugklappere

Når dejen er æltet godt sammen stilles den til hævning i 1 times tid, hvorefter dejen slåes ud i mellemstore boller, som rulles aflange og trykkes let flade
Lækre fiberrige pølsehorn

Lækre fiberrige pølsehorn

Slå dejen ud til mellemstore, lidt aflange boller. Dette er en super god basis opskrift som man både kan lave pølsehorn og rugklappere af
Fiberboller

Fiberboller

Forleden dag så jeg mad magasinet, som handlede om rugbrød, hvad for noget der var det sundeste, jeg havde endelig personligt ligesom alle andre troet, at det rugbrød med flest kerner var det sundeste, jeg var godt klar over, at man skulle forsøge at vælge noget uden særlig meget hvedemel, men viste ikke at man skulle kigge efter fiberen i brød, men det fik mig til at vil bage mine egne fiberboller, med HUSK

Rugklapper

 Når dejen er æltet godt sammen stilles den til hævning i 1 times tid, hvorefter dejen slåes ud i mellemstore boller, som rulles aflange og trykkes let flade

Blomkålsboller

Blomkål vil nok aldrig være at foretrække frem for mel, men disse blomkålsboller er uden gluten, sukker eller mælkeprodukter