Surdej fuldkorn speltmel opskrifter

Speltbrød med manitobahvede og surdej

Speltbrød med manitobahvede og surdej

Jeg har valgt speltmel og manitobamel, fordi jeg derved får den lækre smagsoplevelse fra fuldkornsspeltmelet og de gode bageegenskaber fra manitobahveden
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Grovbrød med kærnemælk og surdej. Tilsæt dernæst fuldkornsspeltmel og hvedemel og bland det grundigt sammen
Koldthævede speltboller

Koldthævede speltboller

hvedemelRør gær og surdej ud i det kolde vand og tilsæt dernæst sukker, salt og sirup. Bland kornblandingen, speltmelet og hvedemelet i lidt efter lidt, og rør massen godt sammen under hele blandingsprocessen
Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
Fuldkornsboller med rodfrugt

Fuldkornsboller med rodfrugt

Start med at blande vand, gær, honning og surdej. Jeg har brugt det der hedder Urkorn spelt fuldkornsmel, og man skal sørge for at blande det med almindelig hvedemel, så man får en god mulighed for at brødet hæver godt op
Nødde-frugtpålæg

Nødde-frugtpålæg

- Opløs surdejen i vandet. - TAG SURDEJ FRA. 1 portion surdej (ca. 750g fuldkornsspeltmel (sigtet speltmel eller hvedemel kan også sagtens bruges)
Opskrift på Rugstykker

Opskrift på Rugstykker

Rugstykker med surdej, Tidsforbrug. I det her brød indgår rugmelet sammen med fuldkornsemmer og speltmel til at give et rustikt, kraftigt og groft sandwichbrød som alligevel er ret luftigt på grund af den lange hævetid
Emmerbrød med spelt

Emmerbrød med spelt

Denne opskrift er også med surdej og koldhævet, så den er lidt tidskrævende, men resultatet er altså godt
Fyldte Squash og Squashbrød

Fyldte Squash og Squashbrød

Har du ikke noget surdej og hurtigt skal lave et syrligt brød, så brug Brottrunk. * Brottrunk er en gæret drik baseret på fuldkorn