Surdej kærnemælk mel salt gær opskrifter

Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Bland kærnemælk med mel og en smule vand og lad det stå til dagen efter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme
Femkornsstykker

Femkornsstykker

Start med at blande vand, kærnemælk, surdej, gær, salt, sirup og hørfrø. Udover surdej, bruger jeg også kærnemælk i denne her opskrift, det giver et ekstra strejf af syrnet smag til brødet, men det kan udelades og erstattes enten med mælk eller vand
Sprøde Majsstykker med Kerner

Sprøde Majsstykker med Kerner

Start med at blande vand, surdej, kærnemæl, salt og gær. Grovboller med surdej. Fuldkorns majsmel passer ret godt til brød og selvom det jo slet ikke har de samme bageevner som almindelig mel, så smager det godt i et brød og kan give en god skorpe til et brød
Verdens nemmeste rugbrød

Verdens nemmeste rugbrød

Vi har længe ledt efter en opskrift på rugbrød, som var nemt og hurtigt at bage, uden surdej der skal stå flere dage inden man kan bruge den

Grove sandwichboller

Det blev helt fint, jeg tror også jeg vil prøve at erstatte noget af vandet med kærnemælk eller lignende så det får et snert af surdej

Hvedebrød.

Det gode ved en fordej, er at den ikke skal stå så længe som surdej. Udrør gær og honning i kærnemælken, hvorefter melet tilsættes og røres godt sammen til det bliver en klistret masse