Surdej med malt opskrifter

Bryggerboller

Bryggerboller

Grovboller medsurdej, øl og malt. Bryggerboller er grove maltbollermed en god mørk æl, masser af honning og så lidt kerner, solsikkekerner og hørfrø til at give lidt struktur
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Rug surdej. Jeg er helt tosset med. Rugsurdej. Lagkagehusets Chokorug (er i det hele taget tosset med Lagkagehuset og deres
RUGBRØD MED ET TWIST

RUGBRØD MED ET TWIST

Denne opskrift er nem at gå til, og den kræver ingen forberedelser i form af surdej eller fordej – dog skal dejen koldhæve i min
Schwarzbrot

Schwarzbrot

Rugbrød medsurdej. Bland øl, surdej, gær, salt, honning, sesam, maltmel og kerner grundigt sammen. Se opskrift på surdej her
18 dec.

18 dec.

Surdejen har stået hele ugen og boblet, og blevet fodret lidt undervejs med lidt mere fuldkornspelt mel og vand nogle dage
Kernekanter

Kernekanter

Surdejsbollermedmalt og kerner, Tidsforbrug. Kernekanter er nogle dejligt grove boller med masser af surdej, honning og selvfølgelig godt med kerner
Stoutbrød

Stoutbrød

grovbrød med stout og surdej, Tidsforbrug. Det er en meget mørk øl med toner af malt, chokolade og røg
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Det bliver lavet uden surdej, men skal til gengæld stå to døgn inden det kan bages. Lille Josefine må stadig ikke få rugbrød med kerner i og jeg må indrømme at jeg synes at rugbrød uden kerner hurtigt bliver ret tørt og kedeligt - men så kom jeg i tanke om at jeg på et tidspunkt var helt vild med at køberugbrød, der var lavet med figen og mandler
Våd surdej

Våd surdej

det nemmeste at arbejde med, og så skal jeg ikke huske at tage en klat dej fra. Lidt malt hvis jeg har det, ellers bruger jeg bare kulør
Sundt rugbrød med øl & surdej

Sundt rugbrød med øl & surdej

Rugbrød medmaltølFørste dag. Dette er mit nye yndlings rugbrød som jeg bagte med min surdej. 25 g gær7 dl lunkent vand1 ½ spsk groft salt1 ½ spsk sukker1 ½ dl surdej350 g rugmel350 g hvedemel (jeg brugte speltmel i stedet)Dejen blandes i nævnte rækkefølge og hæver tildækket med vådt klæde i 24 timer. 180 g solsikkekerner180 g hørfrø180 g sesamfrø180 g knækkede rugkerner1 malt øl (33cl. 1 ½ dl surdej
Rustikke rugboller med malt og femkorn

Rustikke rugboller med malt og femkorn

Oplæs gæren i vandet og bland surdej, rugmel, maltmel og femkorn i det opløsningen. Et nyt eksperiment skulle afprøves - at bage medmaltmel
Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Rugbrød – med kerner, hvedemel og svedjerug

Jeg tror ikke at maltmel eller malt sirup bidrager til surdejen, så derfor tilsætter jeg den først når jeg har taget surdej fra til næste gang og derfor står det ikke i opskriften ovenover
Rustikt Møllerbrød

Rustikt Møllerbrød

Grovbrød medsurdej og rug, Tidsforbrug. Der er en lækker dybde fra honning og samtidig den let bitre smag fra malt i det her brød, hvor jeg har valgt at gå med den lidt mindre bitre lyse maltmel
Julebrød

Julebrød

Krydret brød medsurdej, Tidsforbrug. nisseøl eller hvidtøl laves som ofte med byg, sukker og gerne karamel eller chokolade malt, ligesom nogle af dem også har lakrids i sig