Svinekam med rosmarin opskrifter

Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Perfekt flæskesteg med sprød svær og flæskestegssovs

Man kan bruge flere udskæringer til flæskesteg, mange vil nok bruge en svinekam / kamsteg, men jeg foretrækker at bruge nakkekam, der har lidt mere marmorering og giver mere smag, samt hjælper til at stegen ikke bliver tør
Krydsridset svin

Krydsridset svin

Svinekam, helst med ben og et godt lag fedt. Flæskesvær med rosmarin. Skyl citronen og skræl den gule skræl af med en god kartoffelskræller

Lammekølle

med kartofler og rosmarin. Læg din lammekølle på en rist over en bradepande med vand i bunden, og sæt den nederst i ovnen

Flæskesteg paleo style

Læg det ridsede svær tilbage på stegen og bind det med madsnor. Gnid sværet med groft salt, kom godt ned i revnerne så sværet kan blive dejligt sprødt, og læg stegen ovenpå urtebunden i bradepanden

Moderne Flæskesteg

Bed slagteren om at skære stegen af det stykke af svinekammen, som går fra. med ridset svær. krydderurter efter smag, Jeg anvender timian, rosmarin og salvie

Jule flæskesteg

Læg det ridsede svær tilbage på stegen og bind det med madsnor. Gnid sværet med groft salt, kom godt ned i revnerne så sværet kan blive dejligt sprødt, og læg stegen ovenpå urtebunden i bradepanden