Tør surdej opskrifter

Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Husk at drysse et tyndt, jævnt lag mel over dejen inden du sætter den lunt, da der ellers vil dannes tør hinde på overfladen
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

… eller Størstemusen synes absolut ikke smagen var særlig fantastisk. Som du kan læse her, er jeg i gang med et surdejseksperiment

Sådan laver du ikke en surdej

Eller for tør. Jeg har efterhånden lidt erfaring indenfor det der med surdej. Derfor har jeg her samlet mine dont’s til jer, så i ved hvad i IKKE skal gøre, når i kaster jer ud i kunsten at lave en surdej
Speltbrød med manitobahvede og surdej

Speltbrød med manitobahvede og surdej

En dej skal typisk hæve til dobbelt størrelse. Jeg har anvendt surdej (du kan evt bare købe surdej), som jeg selv har dyrket efter denne nemme surdej opskrift
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Derefter tørrer det ud. Kan jeg erstatte gæren med surdej. Der hvor der bliver skåret af det vender jeg ned imod skærebrættet så det ikke tører ud
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

brød med våd dej, mere tør dej, teboller, knækbrød og et fantastisk rugbrød. 1 dl surdej. 1 dl surdej. Sidste jul fik jeg et gavekort af min mand til et bagekursus fra Meyers køkken
Gulerodsboller a la Emmerys

Gulerodsboller a la Emmerys

Jeg tør godt sige, at de her boller blev helt fantastiske. den med groft mel, uden fedtstof, med en luftig krumme og ikke mindst den meget hippe og berygtede surdej
Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Let og lækkert Morgen brød / boller / flutes

Husk at kom noget af den anden dej ned i din surdej også, så du ikke "løber tør". Jeg prøvede for nogle år siden at lege med surdeje til hvidt brød, og det fungerede da også sådan nogenlunde godt, jeg var bare vildt dårlig til at holde den i live og så forsvandt det sjove lidt (ja og så nåede vi ikke at spise alt det brød jeg lavede
AMO Surdejsbrød

AMO Surdejsbrød

Det nye produkt “Surdejsbrød” kommer meget naturligt ud af at det i stigende bliver mere og mere populært at bage gode brød selv og surdejen er meget positivt ladet, bagere reklamerer med brød på surdej, supermarkeder at begyndt at føre tør-surdej og rigtig mange har selv en surdej stående nu

Langtidshævet speltbrød

Dejen skal ikke være for tør når den sættes til hævning, for at undgå et for fast og tørt brød. Så har jeg igen (igen, igen, igen) været i køkkenet med mel og surdej, for at bikse lidt lækkerier sammen
Koldhævede valnøddestykker

Koldhævede valnøddestykker

Dejen skal kunne æltes i hånden, men ikke blive alt for tør og “hård”. Det er ikke længe siden, at jeg fik lyst til at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej

Koldhævede speltboller

Speltmel har generelt en større sugeevne, end for eksempel hvedemel. Hæld vand i en stor skål og opløs surdej og gær heri
Sundere chokoladeboller

Sundere chokoladeboller

Hold lidt igen, så du ikke får en for tør dej. For at gøre den syndige lækkerbisken bare lidt sundere, valgte vi at tage en halv portion af dejen til dette surdejsbrød, og blande med ca

Koldhævede valnøddestykker

Dejen skal kunne æltes i hånden, men ikke blive alt for tør og “hård”. Det er ikke længe siden, at jeg fik lyst til at lave min egen surdej, og valnøddestykkerne er derfor mit første forsøg på hjemmebag med surdej

Surdejsbrød

Hold lidt igen, så du ikke får en for tør dej. Jeg har længe godt kunne tænke mig at lave et lækkert, sprødt og smagfuldt brød, men i og med at jeg har formodet at dræbe mine sidste to surdeje, har jeg ikke rigtig haft muligheden for det, før nu
Lækre pølsehorn til skovturen

Lækre pølsehorn til skovturen

Tilsæt de øvrige ingredienser, men hold lidt af melet tilbage – dejen skal kun lige slippe bordet – den må hellere være for våd en for tør