Server medcouscous og pynt med persille …. Couscous. Bland kødet med honning, ghee, salt efter smag, safran, kanel og ras el hanout i en tagine (eller stegeso, hvis du ikke har en tagine til rådighed – den burde også kunne gøre jobbet)
Lergryderne med det koniske låg – taginerne – står og simrer over kulbækkener eller gasblus i timevis overalt i Marokko, men så længe behøver det ikke at tage at lave denne ret
Serveres medcouscous, kartofler eller ris. Til hendes næste besøg her på Bornholm havde jeg derfor et stort ønske om at kvittere for denne smukke gestus med at lave en lækker ret i taginen
Couscousmed tørrede frugter, syltet citronskal og mandler er et delikat tilbehør til taginen. Når man starter på taginen lægges hakkede løg, hvidløg og alle krydderierne i bunden af taginenmed lidt olie, salt og peber og evt
Drys med klippet grønt ved serveringen og giv couscousmed tørret frugt til bønnetaginen. En tagine er en gryde med et konisk låg, hvor man tilbereder maden over gasblus eller åben ild
Hak løg og tomater og læg det i bunden af en Tagine eller Rømertopf. Server medcouscous. Start med at lave krydderblandingen, og gnid det godt ind i kødet