Tagine ret opskrifter

Marrokansk tagine med lammekødboller

Marrokansk tagine med lammekødboller

Her er brugt hakket lammekød i stedet, som er rørt med masser af mynte og krydderier og stegt på panden inden bollerne har simret med saucen

TAGINE

SÅDAN EN MÅ DU EJEEn tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg. Man tilbereder retten i ovnen, men oprindeligt tilberedes den over glødende kul
Tagine med vildt

Tagine med vildt

Det er én af de slags retter, hvor man ikke helt kan sætte fingeren på, hvad det lige er, som får det til at fungere så godt – men fungerer, det gør det sgu’
Kylling med grønsager i tagine

Kylling med grønsager i tagine

Har man ikke en tagine kan man også lave retten i en stegeso eller en. Datteren var i Marokko i efteråret og hun
Æggekage i ovn

Æggekage i ovn

Nogle gange steger jeg den på panden og andre gange kommer jeg den i ovnen i panden eller som på billedet her i min tagine eller – hvis vi er mange – i bradepanden der passer til ovnen, så bliver der en ordentlig skudefuld
Lammetagine med honning og grønt

Lammetagine med honning og grønt

Prøv denne her ret med lam, grønt og honning.                                                                                 Pynt taginen med hakket fennikelstilke og top
Kylling med Ras el hanout

Kylling med Ras el hanout

Vi har desværre ikke en tagine så vi valgte at bruge vores rømertopf til retten idag. Forleden så vi et spændende og inspirende program med Tim Vladimir, hvor han lavede marokkansk kylling i tagine

År 2016 – tak for et fantastisk godt år!

Efteråret gik vi i møde med varme simreretter, blandt andet en krydrede marrokansk tagine med oksekoed, en skøn tomattærte med rosmarin og en flot pyntet chokolade banankage med chokoladecreme
Det veganske Aarhus

Det veganske Aarhus

Her kan du få BBQ-burger, cheeseburger, sandwich med tunfrisalat, sandwich med hummus og ugens ret. Det er ret lækkert, og de har altid en kage klar til din sukkertrang
Okse tagine med kikærter

Okse tagine med kikærter

Til denne ret brugte jeg oksekød, gerne med lidt fedt så det ikke bliver tørt og Ras el hanout, som er en marrokansk krydderi blandning
Kefta Tagine med æg

Kefta Tagine med æg

Denne ret spises med hjemmebagt marokkansk brød men hvis man ikke lige kan overskue det, så går andet brød også til
Tagine med kylling

Tagine med kylling

Tagine er en traditionel nordafrikansk ret som skal simre ved svag varme i mange timer. Det høje låg, gør at det danner mere kondensvand end normalt fordi den varme damp mødes med den kolde top og derved drypper det tilbage ned i retten