SÅDAN EN MÅ DU EJEEn tagine er et specielt glaceret lerfad med kegleformet låg. Man tilbereder retten i ovnen, men oprindeligt tilberedes den over glødende kul
Det er én af de slags retter, hvor man ikke helt kan sætte fingeren på, hvad det lige er, som får det til at fungere så godt – men fungerer, det gør det sgu’
Nogle gange steger jeg den på panden og andre gange kommer jeg den i ovnen i panden eller som på billedet her i min tagine eller – hvis vi er mange – i bradepanden der passer til ovnen, så bliver der en ordentlig skudefuld
Vi har desværre ikke en tagine så vi valgte at bruge vores rømertopf til retten idag. Forleden så vi et spændende og inspirende program med Tim Vladimir, hvor han lavede marokkansk kylling i tagine
Efteråret gik vi i møde med varme simreretter, blandt andet en krydrede marrokansk tagine med oksekoed, en skøn tomattærte med rosmarin og en flot pyntet chokolade banankage med chokoladecreme
Her kan du få BBQ-burger, cheeseburger, sandwich med tunfrisalat, sandwich med hummus og ugens ret. Det er ret lækkert, og de har altid en kage klar til din sukkertrang
Tagine er en traditionel nordafrikansk ret som skal simre ved svag varme i mange timer. Det høje låg, gør at det danner mere kondensvand end normalt fordi den varme damp mødes med den kolde top og derved drypper det tilbage ned i retten