Thaisuppemedrejer – en nem og hurtig genvej til det thailandske køkken. Tilsæt til sidst saften fra en lime til suppen og smag til med soya og fiskesovs
Den smager virkelig fantastisk og lidt hen af den klassiske thaisuppe – Tom-yum. – Med smag fra bl. Tilføj tilsidst rejerne og lad suppen koge yderligere et par min
Heroppe i Nordthailand skal du prøve retten Khao Soi (nudler og evt kød i en krydret kokoslignende suppe toppet med sprøde nudler) foruden alle de andre retter, jeg nævnte længere oppe
Til forret fik vi en gulerods-citrus-kokosmælk suppemedrejer, til hovedret en hvid fisk med risotto og til sidst en dessert under navnet ‘bitter chokolade – kaffe – passionsfrugt’, og alt smagte bare virkelig godt (men jeg var også virkelig mæt, da vi rejste os fra bordet)
Tom Yum er en af de mest kendte thaisupper. Nogle steder i Thailand er de ekstra dekorative medrejerne – de giver dem et lille snit i ryggen og så folder rejerne sig ud og får en ret speciel form
Og det er absolut ikke tilfældet medthai mad. Jeg vil egentlig hellere kalde det en suppe, da vi typisk opfatter en stuvning som noget der er kogt sønder og sammen
Til suppen får man et hav af lækre, friske krydderurter, som kan tilsættes efter behov (koriander, thai basilikum, mynte, frisk rød chili, lime og bønnespirer samt én krydderurt til, som jeg ikke genkendte)