Til det kolde bord opskrifter

Det daglige brød – Fuldkornsbrød til hverdagen

Det daglige brød – Fuldkornsbrød til hverdagen

Når dejen er færdighævet, tager du dejen ud på et meldrysset bord. Der er bare noget svært tilfredsstillende over at bikse nogle ganske få ingredienser sammen, smide det i en varm ovn, og inden for kort tid kunne nyde helt friskbagt brød
Det Nye Brød fra HTH

Det Nye Brød fra HTH

Næste dag, hældes dejen ud på et bord med mel og dejen skæres ud med en kniv eller en spartel, til boller som placeres på en bageplade eller meget ferne en flutes bageplade der er perforeret
Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Smørrebrød med det hele (sådan cirka)

Da jeg var mindre, var det værste jeg vidste, hvis vi – og det hørte virkelig til sjældenhederne, det må jeg skynde mig at sige – skulle have rugbrødsmadder til aftensmad
Flødeboller

Flødeboller

Hæld siruppen i en tynd stråle ned i skålen med æggehvider mens der piskes (det er en fordel at have en hjælper til at holde elpisker eller en røremaskine)
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Det er kun nødvendigt at blande indtil alt melet er vådt. FAQ - Ofte stillede spørgsmål. Jeg plejer at have detkøkkenbordet den første dag
Kanelsnegle

Kanelsnegle

Til sidst piskes æggeblommen i. Rør gæren ud i det lune mælk. Rul dejen ud på meldrysset bord. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser
Kartoffel fladbrød m. forårsløg

Kartoffel fladbrød m. forårsløg

Det passede særlig godt i dag, hvor der var en rest kartofler i køleskabet, som jo nærmest bare ventede på, at blive brugt til netop dette formål
Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Snaskede kanelsnegle med vaniljecreme

Lav imens vaniljecremen ved at komme alle ingredienserne i en gryde og varme det op ved middelvarme og konstant omrøring med piskeris, indtil cremen bliver lækker cremet og tykner
Scones m. chokolade

Scones m. chokolade

Ælt ikke for meget, men kun lige tildet er en samlet masse (for meget æltning kan give hårde og tætte scones, og vi vil gerne have dem lette og luftig)
Tærte med spinat, svampe og feta

Tærte med spinat, svampe og feta

Denne tærte er toppet med valnødder, hvilket giver det crunchy element tildet bløde fyld. Bland alle ingredienserne til dejen sammen, og rul den ud på et let meldrysset bord
Bryggerboller

Bryggerboller

Bryggerbollerne egner sig utrolig godt til sandwichbrød, sådan en god bryggerbolle med laks, salat og dilddressing eller en clubsandwich med det her brød er virkelig godt
Nougatsmåkager

Nougatsmåkager

Tilsætdetkolde smør i mindre stykker og smuldr det ud i melblandingen med fingrene. Småkagerne er en kende til den søde side - specielt, når der er nougatfyld i - så skær eventuelt lidt ned på sukkeret, hvis du ikke er for meget tildet søde
Lakseroulade med spinat

Lakseroulade med spinat

Senest lavede vi denne lakseroulade med spinat til vores påskefrokost og var en succes på bordet. Siden nytår forrige år, har forventningerne særlig til menuen været højere og højere
Koldthævede Kerneflútes

Koldthævede Kerneflútes

græskarkerner+ græskarkerner, hørfrø og birkes til drysRør gæren ud i detkolde vand og tilsæt dernæst sukker, salt, maltsirup og herefter de forskellige melsorter en ad gangen
Sunde boller

Sunde boller

FiberHUSK massen blandes i skyr- og gærblandingen og der skal røres kraftigtAlt det forskellige mel tilsættes og æltes i blandingenTag dejen ud på bordet (som er meldrysset) og ælt det godt igennem, meget lettere på bordet end i skålen medmindre du bruger en køkkenmaskine
NOMA

NOMA

Det var en rigtig god start, og vi faldt rigtig hurtigt til, da der hele tiden skete noget nyt, og der hele tiden kom nye tjenere med nye retter