Til ris og sorte bønner opskrifter

Mexicansk bønne og ris-salat

Mexicansk bønne og ris-salat

Denne flotte farverige salat serverede jeg til mit mexicanske farsbrød, men det kan fint spises bare som en selvstændig salat, den mætter dejligt da der er både bønnerogris i
vegetariske boller i karry

vegetariske boller i karry

Tilsæt spidskommen og smag godt til med salt og peber. ½ l kogtekidneybønner. Rist spidskommefrøene på en tør pande og stød dem i morteren
Chili con carne

Chili con carne

Bønnerneog chokoladen runder den af tilsidst. Tilsæt spidskommen, kanel, koriander, hvidløg og chili. Ellers må man spise lidt ekstra creme fraiche til, det dulmer smagsløgene
Pot au feu

Pot au feu

Man tilsætter ofte ris, gryn eller små pasta for at strække sin pot au feu. Pot au feuOversat betyder det gryde på ild og er en typisk fransk gryderet, hvor man bruger forskellige udskæringer at oksekød, som skal tilberedes længe
Når knægten vil ha’ suppe …

Når knægten vil ha’ suppe …

Tag dem op med en hulske og læg dem til side. Tilberedningstid. Anret en smule friskkogterisog hæld lidt suppe ved sammen med kødbollerne
Quinoa Thai Salad

Quinoa Thai Salad

Asiatisk mad har utrolig mange goder at byde på, hvis man bevæger sig væk fra det friturestegte og tør og kaste sig ud i krydderier og grønsager man måske ikke helt har prøvet før, jeg indrømmer gerne at jeg i starten var en smugle skeptisk over at skulle blande ingefær og lime i min mad, men i disse retter hvor soja og lidt stærkere krydderier ofte inden går, for vi en perfekt sammensætning, af det salt, syrlige, stærke og søde og det pifter virkelig retterne op, så hold dig endelig ikke tilbageog prøv at kast dig ud i det asiatiske køkken
blomkåls- og auberginecurry, en indisk sambar

blomkåls- og auberginecurry, en indisk sambar

Servér sambaren med lidt frisk koriander og giv løskogte røde eller sorteristil, evt. Det tror jeg ikke går i Danmark, så jeg har valgt at lade ugens sambar være en hovedret, som spises med tilbehør af ris eller andre kogte korn, fx spelt eller perlebyg
Taco squash panderet

Taco squash panderet

Spis som fyld i tortilla, eller tilris. Tilføj spidskommen, chili, salt og peber. tilføj tomatsauen. Hæld bønnerneog kødet, rør lidt rundt
Spidskål i teriyaki

Spidskål i teriyaki

Spidskålen har en lidt skarp smag, som jeg synes matcher rigtig godt til den bløde spidskommen og den søde teriyaki sauce
tomatrcurry fra Cochin

tomatrcurry fra Cochin

Hak løgene ogtilsæt dem. Svits til løgene er gyldne. Servér retten med kogte brune ris med bønner – eller en salat med bønner, fx store hvide bønner eller kidneybønner
grillede spidskålspakker m risfyld

grillede spidskålspakker m risfyld

Tilsæt løg eller porre og den hakkede kål. Svits grøntsagerne, til løgene er bløde. Hold øje med at ris eller linser ikke koger tør