Hvis du er kødspiser, kan du spise dem som tilbehørtil kødet. Men nu er jeg tilbage igen med en opskrift, der passer meget godt til det efterår, der så småt begynder at indfinde sig efter en fantastisk sensommer
For det meste spiser vi kartofler som tilbehørtil vores middagsretter. Men råstegte, bagte og friturestegte kartofler er også tilberedningsmetoder, de fleste af os benytter
Jeg fik kartoflertilberedt på den måde første gang på Henne Kirkeby Kro for mange år siden. En pose nye kartofler fra udlandet, som bare ikke smager nye
Det gode ved den bagte kartoffelmos frem for den almindelige er at du kan lave mosen i forvejen, stille den på køl og først sætte den i ovnen den lille halve times tid inden den skal serveres
Bagte gulerødder med citronskal og rosmarin kan man næsten spise som en ret i sig selv. Det forynger også nye kartofler, der måske har en dag eller to på bagen, og får dem til at smage nye og lækre igen
Basilikummen og den lille smule hvidløg i yoghurten er perfekt tilbehørtilkartoflerne. Jeg støvede derudover et par gode, gamle opskrifter af, da jeg lavede en grillet salat til (dog uden squash denne gang, da det bare skulle være et lidt let tilbehør), samt barbequemarinerede mørbradbøffer
Tilbehør. Imens kartoflen bager, tørsteges bacon til den er sprød. Kender du det der med, at man altid har bagt kartofler ved at skære et ordentligt kryds midt i kartoflen, pakke den ind i sølvpapir og derefter bage den i en lille times tid