En triflimed crunch, blød og sød creme og kompot af pære og æbler. Her er i hvert fald en nem og ikke så usund dessert, der er meget nem at lave – en triflimed æble og pære
Jeg fik lavet en god kompot af økologiske æbler fra haven (de var frosset ned i både, men skulle nu bruges til min dessert) samt økologiske stikkelbær fra haven (også frosset ned)
Og det handler om at koge en mos af æbler. Og vil du have den endnu mere trifli-agtig, så kom også lidt creme ind i mellem, og måske nogle makroner - men så er du altså klart over i en weekend udgave, både hvad kalorier og arbejdstid indebære
Mosten som i kan se på nederste billede, blev brugt til trifli, babymad som blev frosset ned i små portioner og æblecupcakes med æblefrosting (som jeg desværre ikke har noget billede af
Pludselig gik der lidt søndag i den og da jeg opdagede at køkkenskuffen både indeholdt makroner, mandler og hvid chokolade (rester fra blondien) var der ingen vej uden om en æbletrifli
Det hænger nok samme med at efterår er fødselsdag for mig og mange i min familie - det betyder røde og orangefarver i naturen og masser af æbler i haverne - og så skal der laves æbletrifli
Så blev fryseren ordnet og der lå søreme stadig en portion æblemos fra efterårets sidste æbler. Den skulle selvfølgelig bruges, men i stedet for den traditionelle gammeldags æblekage, lavede jeg nogle små portionsanrettede trifliermed makroner i sherry og råcreme
Æbler gør det jo godt i kager, trifli osv. Saftige snegle med æble i dejen og kardemommeremonce Efterårsmånederne byder på massevis af skønne æbler, og så får jeg selvfølgelig meget lyst til at bage noget medæbler
Gude lækker dessert, der fik mig til at tænke farmor trifli. Herefter fik vi den smukkeste lille pakke med tørrede blomster og tørrede æbler, som jeg desværre har glemt at fotografere