Tykkam steg opskrifter

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Oksesteg, gammeldags og på nordisk – med hyben og porrer

Tykkam – den gammeldags oksesteg. Den, der skal steges langsomt i gryde, til den bliver mør og lækker. De skal bare steges for lavt blus i lidt smør sammen med porreringe, til begge dele er møre, og så skal de have et drys salt og peber
Gammeldags oksesteg – som cowboysteg

Gammeldags oksesteg – som cowboysteg

En saftig grydesteg med barbecuesmag fra den gamle, sorte stegegryde. Gnid stegen med salt og peber og brun den grundigt på alle sider i en stegegryde
Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Gammeldags grydesteg med øl og svesker

Vælg en stor steg, hvis du kan – der bliver gode rester. Læg dem i en stegegryde sammen med hele pillede hvidløgsfed og sveskerne
Hot pot med kalv, øl og lakrids på kartoffelmos

Hot pot med kalv, øl og lakrids på kartoffelmos

Varm en stegegryde op med olie i og brun kødet grundigt på alle sider. 1 kg kalvekød fra bov eller tykkam. 11) Skær bacon i små stykker og steg det sprødt på en pande
Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Gl. Dags Oksesteg i Romertopf

Jeg havde fået en vild lyst ti gammeldags oksesteg og havde fået på hjernen at den skulle laves i min romertopf eller stegeso (herre grimt navn
Grydestegt oksemellemskært

Grydestegt oksemellemskært

Det er skåret af tykkammen, og er egentlig ikke det mest møre kød på dyret. Med meget begrænset arbejdstid, men lang simretid kan man fremtrylle denne meget skønne, meget møre steg
Pulled beef - oksetykkam i rømertopf

Pulled beef - oksetykkam i rømertopf

Lavede den lidt anderledes end jeg har lavet pulled pork, for der har jeg haft kødet liggende i saltlage før det blev stegt ved lav varme i ovnen