Fint rismel kan købes i asiatiske butikker eller tyrkiske. til brød og boller. asiatiske butikker, eller hos tyrkiske grønthandlere med asiatiske varer
En simit er en tyrkisk bagel vendt i sesamfrø. Okay, jeg indrømmer, at mine simits ikke alle sammen har form som en bagel, for de er under bagningen og hævningen ”smeltet” lidt mere sammen i midten som et brød eller en bolle
Tyrkiskbrød. En af mine absolut yndlings dips til brød, brødstænger, knækbrød osv. Man kan spise hummus til nærmest alt der minder om brød eller friske grøntsager
Beyti kebab består af hakket lammekød – oksekød kan også bruges, men jeg synes, lam er med til at understrege den klassiske tyrkiske smag – lavash (tynde fladbrød), tomatsauce og yoghurt
Tzatziki og keftedes (græske frikadeller) har rod i det tyrkiske og persiske køkken. Jeg har kigget lidt i nogle traditionelle, græske opskriftsbøger – tre forskellige – og ingen af deres opskrifter på græske frikadeller indeholder fetaost … Til gengæld indeholder de opblødet og -vredet ”gammelt” brød
Menemen er en traditionel tyrkisk ret, som almindelig vis spises som morgenmad. med groft brød til. Jeg ved ikke helt, hvor den stammer fra, men et godt bud kunne være fra et tyrkiske distrikt i Izmir provinsen, som netop hedder Menemen
Et festmåltid bestående af iranske mynteruller, fyldte tyrkiske milde chilier, en improviseret pizza lavet på et tyrkiskfladbrød, små syltede milde chilier og lysegrønne oliven, hjemmebagt brød og en tahinedip
Stødte koriander fra Santa Maria smager af nul og niks, og er i øvrigt vildt dyre i forhold til dem, man kan købe hos asiatiske eller tyrkiske grønthandlere