Tyrkiske kødboller opskrifter

Boganmeldelse: “Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli

Boganmeldelse: “Mit tyrkiske køkken” af Rukiye Benli

Efter at have forsøgt mig med en omgang kødboller og bulgurpilav har jeg erfaret, at det tyrkiske køkken ikke er besværligt, men blot at det kræver lidt opmærksomhed at arbejde med ”fremmede” ingredienser eller andre versioner heraf – som det nu altid gør, når man laver noget første gang
Köfte

Köfte

Köfte er det tyrkiske ord for frikadelle eller kødbolle, hvilket jo egentlig er det samme. Selvom vi danskere nok ser frikadeller som en dansk opfindelse, så får man altså stegte kødboller i rigtig mange andre lande også
Græske frikadeller

Græske frikadeller

Tzatziki og keftedes (græske frikadeller) har rod i det tyrkiske og persiske køkken. Jeg ved ikke, om græske frikadeller – eller kødboller, som Keftedes betyder – er en gudespise i Grækenland

Kebab med ærte- og fetasalat

Form farsen til aflange kødboller, pensel dem med olie og bag dem i ovnen i ca. Anret kødbollerne med salaten og pynt med persille

Köfte med råstegte kartofler

De tykiske köfter … ved ikke, om de hedder det i flertal … nå, men de tyrkiske köfter her er fedtfattige, bl