Servere medris, kartoffelmos eller som her med græskar fritter. Den skønne efterårssalat medæbler og spidskål (æbler fra haven) fik vi som tilbehør til en omgang osso bucco sammen med nogle super lækre græskar fritter
Farseret kålBring en stor gryde vand i kog med salt. Hæld det hele i et ildfast fad, læg også laurbærblade og den friske timian bundet sammen med bomuldssnor
Læg æblerne i en skål med koldt vand. Tag æblerne op af det kolde vand og tør dem godt. Server kylling tikka marsala med kogte ris, yoghurt, mynte og fladbrød
Start med at koge ris i saltet vand efter anvisningen på pakken og lade dem køle af. Overhæld de frosne edamamebønner med kogende vand og lad dem trække i et par minutter
Rist solsikkekernerne i olien sammen med et godt drys salt. Engang imellem skal der bare noget andet tilbehør til end de sædvanlige kogte kartofler, ris eller pasta
Retten har det kraftige, runde fra den store mængde karry og sødmen fra æbler og kål … og når det serveres med de let syrlige tranebær og de knasende mandelris gik det altså op i en himmelsk kombination der fik både jeg og den lige så kål-forskrækkede gemal til at juble
Derefter kogte jeg ris af. En af mine livretter er boller i karry og jeg har lavet retten med gulerod, selleri og æble,- godt inspireret af et billede jeg så forleden
Form farsen til boller med din hånd og en ske dyppet i varm vand mellem hver bolle (OBS bollerne suger vand og bliver større ved kogning, så lav dem en smule mindre, end du vil have dem)
Skyl perlebyg/spelt med koldt vand i en si, og lad vandet dryppe fra. Den varmrøgede laks giver en dejlig, mild smag, der passer utrolig godt sammen med den cremede bygotto, sprøde asparges, masser af frisk dild og citron
Hæld vand ved sammen med lidt salt og peberkornene. Nip og kog bønnerne i letsaltet vand. Anret en smule friskkogteris og hæld lidt suppe ved sammen med kødbollerne
en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg riverHirseflagerSesamfrøHørfrøMusli / kokos/nødder/rosiner eller lignende½ pk gærSpeltmel eller hvedemelHonningSaltJeg koger lige havregrøden op med mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner, som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken
Start med at komme quinoa i en si og skylle det grundigt medvand. Her er quinoaen i samspil med sprøde granatæblekerner, cremet avocado, saltet feta og ristede mandler
Så tilsætter du fløden og pisker det godt sammen med et piskeris og så lidt bouillonvand af gangen til det hele slipper op og mælken skal også bruges samt den ½ ½ grønsagsbouillonterning