Vandbakkelser – Det elskede og hadede bagværk. En vandbakkelse er egentlig ”bare” en opbagning af smør, hvedemel og vand som legeres med æg … eller bare og bare for der skal altså ikke være nogen svinger i valsen før det kan gå galt
Er særligt glad for dem af vandbakkelse. Hvilken kage er altid på bordet, når I holder fødselsdage. Jeg synes, at kagemænd og -koner er en super hyggelig tradition
Sørg for god plads imellem hver vandbakkelse. Tænd ovnen på 200 grader. Kog vand og smør i en gryde. Når vandet koger og alt smørret er smeltet så tilsæt melet og rør rundt
Igen andre sværger til en vandbakkelse med creme i eller en med flødeskum i. I min barndom fik vi boller med creme i – ikke sådan en traditionel bolledej, men mere en bolledej end en vandbakkelse eller butterdej – en bolledej med smør i … rigtig smør
Jeg brugte min gode gamle opskrift på vandbakkelser, og den sad som altid lige i skabet. Det er ikke svært at lave lækre vandbakkelser, når man bare overholder nogle enkle regler
Da jeg arbejdede i Bilka for nogle år siden, fik jeg øjnene op for hvor lækkert vandbakkelse faktisk er - og når vi en sjælden gang imellem havde Marieboller, så MÅTTE jeg bare have en
Og få minutter efter kom svaret … vandbakkelser – selvfølgelig. Pigerne havde aldrig smagt vandbakkelser, men min store begejstring gjorde, at de nok kunne fornemme, at det var noget at se frem til
Fastelavnsbollen er lavet på en dej af vandbakkelse og selvom man kan have bange anelser i at kaste sig ud i sådan et projekt, kan jeg roligt sige at det er ret enkelt
Vandbakkelse. I min version puttede jeg blåbær ind i vandbakkelsen før kagecremen. Det fungerer som en lille overraskelse, når man tager en bid af vandbakkelsen, og så kommer der også lidt friskhed i kagen
For lidt over et år siden sprang jeg ud i et vandbakkelsesprojekt til en hyggetur i Mindeparken. Nu er samme hyggetur blevet gentaget, så derfor er vandbakkelserne igen blevet taget op
Ingen fødselsdag uden en hjemmebagt vandbakkelse kagemand eller kone. Det var i sin tid en opskrift jeg har fået af en venindes far som har været bager var jeg sikker på