Marcipan cupcakes med mandler er en god grundopskrift her til julen. Sigt bagepulver og mel i dejen, og rør revet marcipan i lidt af gangen så det bliver jævnt fordelt i hele dejen
Opskriften er fra Arla, hvor jeg har tilføjet marcipan og vanilje, og så havde jeg ingen små gryder til at smelte smørret (det var trods alt lidt for meget at tage suppegryden i brug), så det blev bare rørt i dejen
med en kugle vaniljeis, en klat cremefraiche eller skyr, som går rigtig godt til kagen. Det er dejligt vejr udenfor, og det er ved at være rabarbersæson nu, og det skal jo fejres med en skøn og ikke mindst nem kage med rabarber, marcipan og hakkede mandler
Jeg har tidligere lavet en virkelig lækker hindbærtærte, som dog er en desserttærte og skal spises sammen med en god, sød vaniljeis, da den har en let syrlighed, og jeg fik lyst til at lave en kaffebordsversion af tærten, som kan spises, som den er, uden tilbehør
vaniljesukker. Med sådan en søndag-hjemme-hyggedag, hvor børnene kommer ud på eftermiddagen og hygger – fandt jeg på at lave en lækker pæretærte med marcipan, på sprød bund, og et lille drys sukker og kanel
Jeg får oftest kogt nogle glas æblemarmelade med kanel, som vi elsker højt herhjemme, og lavet æbletærte med marcipan, men jeg fik lyst til at prøve at lave en snaps i år
Kog rabarber med sukker og vaniljekorn ved svag varme i ca. Overtræksmarcipan. Kom mælk, æggeblommer, sukker, majsstivelse/hvedemel og vaniljekorn i en gryde og varm op over svag varme til cremen tykner – pisk i den hele tiden
* Bland mel, bagepulver, natron, vanilje sammen og sigt det i dejen. Jeg har tidligere haft held med den lækre æblekage med marcipan og kanel, så med den som udgangspunkt – blev det til lækre og utroligt luftige pærecupcakes med marcipan – og en lille ostecreme på toppen