varm en pande op og kom honningen på og lad det smelte. Da jeg skulle eftermiddagshygge med et par veninder den anden dag, lavede jeg en gammeldags æblekage, godt nok medflødeskum, jo jo
Sæt det på komfuret ved høj varme. Det skal siges, at den klassiske opskrift er at servere den medflødeskum, men jeg har engang smagt den med creme fraiche og benytter den oftere end flødeskum
Skræl æbler og kog dem i en gryde når de er kogt mos dem og lad dem køle af, kom sukker og æble kagerasp på en pande og varm det til det bliver ristet (ikke for varmt), pisk fløden og knus makronerne, tag en skål og kom alle ingredienserne i lag på lag, (på nær flødeskum og ribsgele), kom til sidst flødeskum på og en klat ribsgele som pynt
Tilsæt vaniljestangen og lad æblerne koge under ved svag varme til de næsten er udkogte. Til sidst kommer der et godt lag flødeskum på og har man noget æblegele i køleskabet bliver det lige prikken over i’et med en lille skefuld ovenpå flødeskummet
Udover at være en dampovn har den også mange andre og mere almindelige funktioner som varmluft, pizzafunktion, grill, over-undervarme og optøningsfunktion
Anret herefter lidt grød ovenpå og top med en god klat flødeskum og ribsgelé. Kog herefter langsomt op sammen med sukker og vanilje (kornene skrabet ud af vaniljen, men vaniljestangen skal gerne med i grøden)
Krummerne kommes på en varm stegepande med havregryn og honning (der bruges ikke fedtstof). Hvis du sammensætter min opskrift på æblegrød (link) medflødeskum og bruger rugbrødscrumble i stedet for rasp så får du en gammeldaws æblekagemed et twist
En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp
efterårets smukke farver og smagfulde æbler // Duften af kanel og rosmarin // Gåture i skoven // Strik og lag på lag tøj // Varm kakao og chai te // Sofahygge og gode film ♥
med pære, flødeskum og masser af varme. Sådan har jeg det også med tærten her, og da den havde stået på køl en dag eller to, varmede jeg den igen i ovnen (for at sikre mig at kanter og overflade igen var h e l t sprød) og satte kagegaflen hele vejen rundt
Blondfood - Velvære, balance og indre & ydre sunhed
En klat creme fraiche eller flødeskum er også rigtigt godt til, hvis du ikke lige har is i fryseren. Servér æblekagen rygende varm - og gerne med 2-3 kugler god vaniljeis til