Varm æblekage med flødeskum opskrifter

Æblekage med sund crunch

Æblekage med sund crunch

varm en pande op og kom honningen på og lad det smelte. Da jeg skulle eftermiddagshygge med et par veninder den anden dag, lavede jeg en gammeldags æblekage, godt nok medflødeskum, jo jo
Æblekage med knas af rasp

Æblekage med knas af rasp

Smelt smørret på en pande, ved mellem varme. NoterNår man laver æblegrøden til æblekage kan man godt komme lidt mindre sukker i selve grøden
Gammeldags æblekage

Gammeldags æblekage

Sæt det på komfuret ved høj varme. Det skal siges, at den klassiske opskrift er at servere den medflødeskum, men jeg har engang smagt den med creme fraiche og benytter den oftere end flødeskum

Min æblekage

Skræl æbler og kog dem i en gryde når de er kogt mos dem og lad dem køle af, kom sukker og æble kagerasp på en pande og varm det til det bliver ristet (ikke for varmt), pisk fløden og knus makronerne, tag en skål og kom alle ingredienserne i lag på lag, (på nær flødeskum og ribsgele), kom til sidst flødeskum på og en klat ribsgele som pynt
Gammeldags æblekage med lidt mindre sukker

Gammeldags æblekage med lidt mindre sukker

Tilsæt vaniljestangen og lad æblerne koge under ved svag varme til de næsten er udkogte. Til sidst kommer der et godt lag flødeskum på og har man noget æblegele i køleskabet bliver det lige prikken over i’et med en lille skefuld ovenpå flødeskummet
Rugbrødschips og rugbrødscrumble

Rugbrødschips og rugbrødscrumble

Krummerne kommes på en varm stegepande med havregryn og honning (der bruges ikke fedtstof). Hvis du sammensætter min opskrift på æblegrød (link) medflødeskum og bruger rugbrødscrumble i stedet for rasp så får du en gammeldaws æblekagemed et twist

En kage klassiker

En pikant smag af vanilje og lidt sprøde mandler er med til at forsøde æblemosen, som jeg lægger sammen med knuste marcipanmakroner, i stedet for den klassiske æblekagerasp
Æblegrød

Æblegrød

Det hele kommes i kog og koger ved svag varme i ca. Jeg tror snart jeg skal lave den klassiske æblekagemedflødeskum og makroner
Efterår, hverdagsglimt & trylledrik

Efterår, hverdagsglimt & trylledrik

efterårets smukke farver og smagfulde æbler // Duften af kanel og rosmarin // Gåture i skoven // Strik og lag på lag tøj // Varm kakao og chai te // Sofahygge og gode film ♥
Clafoutis med pære, marcipan & mandler

Clafoutis med pære, marcipan & mandler

med pære, flødeskum og masser af varme. Sådan har jeg det også med tærten her, og da den havde stået på køl en dag eller to, varmede jeg den igen i ovnen (for at sikre mig at kanter og overflade igen var h e l t sprød) og satte kagegaflen hele vejen rundt
Hjemmelavet æblekagerasp

Hjemmelavet æblekagerasp

Det hele ristes godt på en varm pande. Toppes medflødeskum. Til en rå æblekage rives æblerne og lægges i lag med din lækre hjemmelavede æblekagerasp
Varm æbletærte med sprød skorpe

Varm æbletærte med sprød skorpe

Denne æblekage har mest karakter af dessert - men den er nem at lave og smager godt. Servér lun medflødeskum eller vaniljeis