Varm kakao med flødeskum opskrifter

2 Gem
Sund varm kakao – tung og fyldig som Strangas’!

Sund varm kakao – tung og fyldig som Strangas’!

Nikolaos Strangas og hans lille café på Åboulevarden, som laver dyre men lækre kager og den her varme chokolade lavet på Valhrona chokolade og flødeskum med vanilje (perfekt for folk som jeg, som (underligt nok) ikke er så vild med flødesmagen i flødeskum)
1 Gem
Oreotrifli med chokolademousse, kaffe og syrlig flødeskum

Oreotrifli med chokolademousse, kaffe og syrlig flødeskum

I en foodprocessor blendes silketofu, flormelis og kakao og smages til med havsalt. Smagen er meget som tiramisu med kombinationen af den fede, syrnede flødeskum, kaffe og småkager
52 Gem
Kiksekage

Kiksekage

Hak nødderne lidt groft og rist dem let på en varm pande. Bland sukker og kakao i en gryde. med hindbær, jordbær eller en lille klat flødeskum
50 Gem
Hindbærmoussekage

Hindbærmoussekage

Lad hindbærene tø op ved svag varme under omrøring. kakao. Bland derefter den lune hindbærmasse sammen med flødeskummet
35 Gem
Lækker chokolademousse – kun tre ting!

Lækker chokolademousse – kun tre ting!

Hak chokoladen fint og smelt den – ikke for høj varme. Og nu var min mor heller ikke med, og hun er ikke så vild med ‘kold kakao’, som hun kalder det
29 Gem
Lækker chokoladekage

Lækker chokoladekage

Hak chokoladen groft, smelt smørren i en gryde og smelt herefter chokoladen i den varme smør. Si mel, kakao og salt i en skål og bland det hele godt
28 Gem
Dooley's-mousse med karamelliseret nøddeknas

Dooley's-mousse med karamelliseret nøddeknas

blus med kraftig varme. Hvis man hælder brandvarm chokolade i sine æggeblommer, vil de klumpe og blive til røræg - derfor smeltes chokoladen over vandbad, så den ikke bliver meget varm, og den får lov at køle lidt, før den blandes i æggene
27 Gem
Kaffe-karamel mousse kage

Kaffe-karamel mousse kage

Varm det til det får en let gylden farve og tilsæt derefter fløden lidt af gangen. ELLER drys den med kakaopulver i stedet for glazen
22 Gem
Kolde chokolademuffins med kakaotopping – Uden gluten og tilsat sukker!

Kolde chokolademuffins med kakaotopping – Uden gluten og tilsat sukker!

Kokosolie og chokolade puttes i en lille gryde og smeltes ved svag varme. Og med lidt flødeskum ved servering, tages man direkte til dessert land
20 Gem
Raw Banan Lagkage

Raw Banan Lagkage

Blend først dadlerne ud eventuelt med en smule vand. Raw "flødeskum" bliver selvfølgelig bedre hvis du har en meget kraftig blender beregnet til Raw Food men man kan også få et godt resultat uden
18 Gem
Chokolade/brownie cheesecake med jordbær

Chokolade/brownie cheesecake med jordbær

Jordbær, vaniliepulver, citronsaft, vand og sukrin gold hældes i en lille kasserolle og stilles på det varme blus
15 Gem
Stort fødselsdagskagebord med opskrifter og billeder

Stort fødselsdagskagebord med opskrifter og billeder

Da det jo er fødselsdag, skulle der naturligvis også serveres varm kakao med flødeskum. Moussen blev rigtig lækker (i hvert fald efter jeg selv tilføjede ekstra smeltet nougat, for jeg syntes, at det blev for meget flødeskumssmag efter Blomsterbergs opskrift), og jeg syntes, kagen blev pæn
13 Gem
Fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Lun mælken i en gryde til den er fingervarm – hverken kold eller varm når du stikker din lillefinger i den – og hæld den over i skålen
12 Gem
Banan- og chokolademoussetærte - mælkefri og glutenfri

Banan- og chokolademoussetærte - mælkefri og glutenfri

Varm en pande op, hæld kokosolie på sammen med salt og sødemiddel. Varm bananerne igennem,. Det smager ikke af så meget, og når der kommer kakao eller andet smagsgivende i, kan man slet ikke smage kikærtevandet (dette kaldes også aquafaba
12 Gem
Fastelavsboller med kagecreme

Fastelavsboller med kagecreme

Når al mælken er rørt i tændes for varmen og cremen bringes i kog under omrøring.  Nogle vil helst også have “flødeskum” i deres boller
12 Gem
Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme

Tag det af varmen når cremen bliver tyk. Hvis man er til chokolade glasur kan de tilføjes kakao eller lave en chokolade genache
11 Gem
Tid til chokoladekage!

Tid til chokoladekage!

Bland den varme smeltede chokolade i flødeskummet, og tilsæt de piskede æg. sigtet kakaopulverPisk æggehviderne stive med sukkeret
10 Gem
Brownies med bær og skum

Brownies med bær og skum

Serveres med flødeskum eller vaniljeis, drysset med kakao. Tilsæt chokoladeblandingen, sammen med mel, bagepulver og kakao