Bærene hældes i en gryde og koges op, tilsæt sukrin og vanilje og mos bærrene godt, dette tager kun et par minutter, mosen tages af varmen, chia frø vendes i og sættes til afkøling
På øverste billede ser du min vanillegranola serveret på neutral skyr medvarme hindbær. Af disse foretrækker jeg igen kakao-udgaven, eller deres smage med jordbær eller pære
Du kan søde mælken som du vil og tilsætte hvilken som helst smag, den smager utrolig godt med stødt vanilje og hvis du har lyst til kakaomælk tilsætter du rå kakao pulver eller fedt reduceret kakao pulver fra urtekram
Skær den nu ud i små mundrette stykker og nyd til en varmkakao eller en god kop kaffe. kakaonibs. Ikke bare en mørk chokolade som jeg så ofte får, men en mørk chokolade med en masse nødder og personlighed
Dejen er meget klistret, så dyp dejskraberen i varmt vand, det gør det nemmere at glatte dejen ud. Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at finde en opskrift på sprøde havregryns småkager, så jeg har eksperimenteret lidt med nogle forskellige opskrifter, og synes faktisk, at denne her er blevet ret god
Smelt kakaosmørret/kokosolien i en tykbundet kasserolle på svag varme. Er man ikke til kakao, kan man bruge carobpulver i stedet for og så holde lidt igen med sødemidlet
Disse er med vanilie, men jeg vil også afprøve med lakrids og kakao på et senere tidspunkt. Jeg har tidligere forsøgt mig med småkager, men jeg har endnu ikke prøvet at de bliver sprøde, hvilket er det jeg forbinder med en småkage
Varmt/semivarmt fra hanen går an. Blend til en cremet konsistens og smag til med carob og kakao. Fantastisk med besøg af Trine her i løbet af de sidste dage