Der er ikke noget mere hyggeligt, end en kop varmkakao her i de kolde vintermåneder. Micky og jeg er begge helt vilde med Baresso’s varmekakao, som er lavet med chokoladepinde og flødeskum
Denne opskrift er inspireret af Månebarnets lækre Smækkersnaps - idéen med at blende dadler og havremælk sammen fik mig til at tænke på om det mon ville være muligt at lave en cremet og smagfuld omgang varmkakao på samme måde
- og det er de gode fra HARIBOFor sådan en omgang varmkakao m. Nyd den varm og evt. ) Nogle mener måske, at denne måde at nyde sin kakao på, er ret amerikaniseret
Det eneste jeg kunne visualisere for at det hele gav mening, var en kop varmkakao med flødeskum. (En tiny bit chili, hvis man virkelig skal have varmen)
Den anden dag skrev min søster til mig, at vores yndlings sæson er startet – sæsonen for varmkakao. Kom alle ingredienserne (undtaget topping) i en kasserolle og varm det op under omrøring
Ved ikke at riste kakaobønnerne ved høj varme (og kombinerer det med sukker og fedt uden mange rå kakaobønner tilbage) bevares de gode egenskaber i kakaobønnerne
Varm fløden indtil det netop koger. Så jeg gik igang med at lave appelsingelé’en til toppen, da det slog mig at kakao og appelsin jo faktisk smager ganske godt
Jeg synes, at det fungerer godt med de sprøde valnødder, de ikke oversøde svesker og den intense kakao, der sammen med sukkeret smelter på toppen af den varme grød