Når ovnen er varm, sættes stegen ind (tilsæt evt. hvis du bruger en glasskål til formålet, er det godt lige at skylle den nogle gange med varmt vand, så den ikke er for kold, når du hælder den varme væske fra stegen over i den
Varm panden godt op med olie og kom kålen og squashen på. Rids brystet og gnid godt med salt på. Steg det i brunet smør på en pande , et par min på begge sider
Flæskestegen sættes i den varmeovn med stegetermometer i. På jævn varme skal grydens indhold koges sammen indtil sukkeret er helt smeltet og tranebærerne begynder at briste
Melet skulle nu gerne ha jævnet vandet i bradepanden , sigt det og kom det i en gryde , kog det op og kom kulør i , smag til evt med lidt væske fra dinrødkål eller evt ribsgele
Hold det varmt under folie og legg det på fatet sammen med anden ved servering. I Danmark blirklassisk andestek ofte servert med brunede kartofler, rødkål og saus laget på kraften
Gryden hænges over et bål og får på denne måde både over og undervarmesamtidig. Det kan være "hvordan laver man rødkål", eller "hvordan er det nu lige du plejer at lave sovsen", eller måske "hvor længe skal en and stege"
Varm fonden op, til den begynder at småkoge. Server de brunede kartofler og brun sovs til anden, sammen med rødkål, en ekstraordinær salat, eventuelt hvide kartofler og syltede kvæder