intet sukker tilsat. Derfor har jeg leget lidt med tanken om at lave nogle lækre og luftige chokoladeboller - uden mel og gluten (foruden bagepulver, men det kan sikkert undlades), og med en masse naturlige proteiner og fibre - ingen pulver eller lignende
- endda de bedste af sin slagsAltså lige efter Slotsbagerens version naturligvis (Til de af jer, som ikke kender denne lækre bager, så er Slotsbageren er en lille bager her i Aalborg, som ganske enkelt laver de lækreste, største og blødeste chokoladeboller, og denne variant er ret tæt på et perfekt match)
Skal du have friskbagte boller til morgenmad i morgen. Efter jeg er flyttet, har jeg nemlig ikke en røremaskine ved hånden længere (det står højt på ønskelisten), og da jeg gerne ville bikse en hurtig koldhævet dej sammen sidste weekend, blev denne opskrift til – super nemme og æltefrie
Tilsæt sukker, salt, gulerod, hørfrø og grahamsmel. Rør rundt og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Rør indtil ingredienserne er blandet godt, og dejen er en tyk grød
Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet til næste morgen. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. dk men tilrettet 9 boller
Opskriften er baseret på grundopskriften fra mine Koldhævede grovboller - Resultatet er intet mindre end guddommeligt og egner sig perfekt til morgenbordet
Tilsæt grahamsmel og ruggryn. Dejen skal være til at røre i, men uden at være for flydende. Rør rundt med en grydeske, tilsæt 3 dl hvedemel og salt. Når ovnen er varm sættes bollerne i ovnen og skru så temperaturen ned til 225 grader
Skal du bage boller til morgenmaden i weekenden. Nogle vil måske sige, at disse æbleboller med kanel hører sig mest til om efteråret, når æbletræerne bugner med den lækre frugt, men jeg kan nu sagtens spise dem hele året rundt
Koldhævede boller – genialt, hvis man har inviteret gæster til brunch eller gerne vil spise nybagte boller til morgenmad i ny og næ uden at skulle alt for tidligt op og stå med dej på fingrene
T. i. n. g. e. å. r. l. d. t. s. ø. v. h. j. m. f. o. ,. a. C. p. b. æ. ". k. -. w. u. M. V. I. H. &. D. y. c. B. L. '. J. (. 2. 0. ). 5. 9. Ø. 7. 1. %. 8. R. S. Æ. é. P. E. O. ) g
Inspirationen til bollerne har jeg fået fra Finax, der laver en pakke med grødboller som disse. Jeg har kastet min kærlighed på en ny version af koldhævede boller – nemlig på en dej lavet med havregrød
De er nemme, lækre, smagfulde og lige til at fryse ned. Koldhævede Grovboller. Jeg søgte lidt rundt på nettet til at starte med, og fandt inspiration fra Valdemarsro
Du kan variere bollerne i det uendelige, i denne portion valgte jeg at tilføje chiafrø. Koldhævede boller er noget af det nemmeste at smække sammen og som, på grund af deres langtidshævning, smager helt fantastisk
Nuvel, til opskriften der cirka rækker til en brandepandefuld boller. (jeg plejer også at tilføje reven gulerod, men havde ikke lige nogle i denne omgang)
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.