I kan se mit bud på en opskriftpåluciabrød nedenfor. Jeg er dog ikke stødt på mange opskrifter, hvori kardemomme indgår, men det skulle der altså i min
Rul og form 12-15 luciabrød, pensl med sammenpisket æg og pynt med rosiner. Lad luciabrødene efterhæve i 30 minutter og sæt dem i en 225 grader varme ovn og bag dem i omkring 15 minutter afhængig af størrelsen på brødene
Der var mange opskrifterpå nettet, men jeg vidste præcis hvor jeg skulle lede. Kræsen har for to år siden lavet en guide påLuciabrød for dummies og den var perfekt
Billedet er fra sidste år, da jeg venter på at mine boller bliver bagt. december - og det betyder at det er Luciadag - det er også dagen hvor man spiser Luciabrød, eller lussekatte eller lussebuller som de også kaldes
), og bortset fra de tilsatte krydderier så er det altså en helt original opskriftpå lussekatter. Det var i øvrigt også det første forsøg på at bage med ham den lille lige ved siden af på bordet
Hvorfor man gennemgår denne måned år efter år med lys i øjnene og nisser på loftet er mig en gåde. Men som den opmærksomme læser nok bemærker, var der både rosiner og dadler i brødet, som smagte mere hen ad Luciabrød, end noget man ville dyppe i sin fiskesuppe
Idag er der blevet gået Luciaoptog på skole rundt omkring i hele Danmark. Traditionen har været at gårdens unge pige har vækket de andre beboere med lussekatter (luciabrød) som er safransboller
Det er en tradition som flere og flere danskere tager til sig og dermed har vi navnet luciabrød. Ovnen tændes på 210 grader. Form 12-14 luciabrød som S'er eller hvor 2 S'er danner et kors
Det skal pensles med æg, så snart det er formet på pladerne, og inden man. kanelsnegle, boller, luciabrød, birkessnegle, brunsviger, kanelbrød og æggebrød
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.