palmine i en gryde. tandstikker eller en lille klump dej i palminen – hvis det syder. Uh. ha så nåede jeg lige at få opskriften lagt ind inden det blev jul,
Så efter alle mulige og umulige forsøg med høj varme, bradepander med vand i og forstøverflaske, har jeg nu fundet løsningen på en af mine favorit sider – kvalimad
Andet forsøg(ca 12 stk. ) (revideret opskrift d. 11. 03. 12)Birkes er i den grad noget jeg har savnet længe. Hvad er søndags morgenkaffen uden smørbirkes med smør og pålægschokolade på - mums – hvem savner ikke det
Et super saftigt og velsmagende brød med dejlig sprød skorpe. Da det er bagt med surdej holder brødet sig lækkert saftigt i flere dage og behøver ikke ristes eller noget for at kunne nydes
Nem, sund og dejlig. 1 kg squash i tern ¾ l vand1-2 glutenfri bouillonterning (en grøntsags og en hønse)salt/peberca 1 spsk frisk oreganoca 1 spsk frisk timian1 bakke fedtfattig Pikant ost, eller hvidløgsostSnit squashen (behøver ikke være så pænt) og kom dem i en gryde sammen med vand og resten af ingredienserne
1dl hørfrø – sættes i blød i mindst 1 time i 1 dl vand1 dl solsikkefrø eller græskarkerner ( eller halvt af hver)1 dl sesamfrø1 dl boghvedegryn2 dl fuldkornsrismel1 dl majsmel2 dl vand1 dl olie1 tsk bagepulver1 tsk salt3 tsk fiber Husk Rør alle ingredienser sammen i en skål
Ca. 10 stk. 340 g glutenfri mel (Finax orange)10 g Fiber Husk eller 2 tsk xanthan gum1 tsk salt4 spsk sukker115 g koldt smør2 æg1½ dl mælk2 tsk bagepulverreven skal fra en hel citron15 hakkede dadlerTænd ovnen på 200 grader
Disse bagels er simpelthen en drøm. Dette er absolut blevet min nye favorit opskrift, det er det nærmeste jeg nogensinde er kommet på smag og konsistens af en almindelig gærdej
Derfor vil du også se at jeg har notereten bestemt type mel i de fleste af mine opskrifter på disse. Jeg har prøvet mange forskellige slags glutenfrit mel gennem mine 20 år med cøliaki, men der er nogle mærker som jeg altid vender tilbage til, Semper, Schär og Finax
En lille lækkerbisken til børn og barnlige sjæle(ca 20 stk)50 g gær8 dl vand4 spsk. olie3 tsk salt4 spsk FiberHusk4 spsk sirup440 g Finax gul og rød blandet160 g havregryn100 solsikkekerner125 g mørk chokolade hakket i store stykkerOpløs gæren i vandet, Rør FiberHusk i, og lad blandingen trække i 10 min
Lækre sprøde knækbrød, som smager lige godt både med og uden pålæg, som et godt mellemmåltid. 1 dl havregryn1 dl solsikkefrø1dl hørfrø1 dl græskarkerner1 dl sesamfrø2 dl vand1 ¼ dl olie3 dl mel1 tsk bagepulver1 tsk saltRør alle ingredienser sammen i en skål
Denne spændende opskrift har jeg fået fra Bente Linde Hoppe(ca. 20 stk. )50 g gær8 dl vand4 spsk. olie3 tsk salt4 spsk FiberHusk4 spsk sirup600-800 g Finax glutenfri mel160 g Finax glutenfri crispy flakes eller frugt müsli100 solsikkekerner, hørfrø, rosiner, hakkede tørrede abrikoser eller andetOpløs gæren i vandet, rør FiberHusk i, og lad blandingen trække i 10 min
Opskriften er fra Sandra Kristine Åbo Pedersen50 g gær2 tsk honning6 dl vand200 hirsegryn200 boghvedekerner100 g svesker600 g søde kartofler(afkølede)5 dl vand200 g solsikkekerner100 g hørfrø100 g sesamfrø50 g Husk200 g boghvedemel200 g kikærtemel200 g majsmel1 tsk fennikelfrø, knuste2 tsk havsaltlidt peber1