De sidste par år, har jeg spist nøddesteg juleaften (ja, ja, jeg ved godt det er tidligt at tænke på jul, men maden bliver jo klart bedst, hvis man øver sig i rigelig god tid
Forretten kan jeg huske, var en lækker rejecocktail, hovedretten var noget steg med det hele til, desserten kan jeg faktisk ikke huske, men det jeg glædede mig mest til var skrup-af maden, for det var hjemmelavet kartoffel suppe, og det smager simpelthen så godt
Og så snart jeg gjorde det - steg smerterne fra maven op igennem 1000 megabit-forbindelsen til hjertet og knækkede det i to stykker hvorfra gammelt, indespærret blod dryppede på de minder man troede var noget man bare bildte sig ind
I mange år var vores favoritpastasalat en pastasalat med Rotini (trefarvede skruer), majs, peberfrugter, radiser, forårsløg, gulerødder og karse med en lækker olie-eddikedressing med hvidløg, rød peber og estragon i
Kan man bruge stegeso af glas eller keramik (römertopf), eller tupperware i stedet for. Du kan dog risikere at glas og keramik knækker pga varmeforskellen imellem dejen og stegesoen
Steg pandekagerne ved middel varme. Spinatroulade med laks, avocado og flødeost. Den her spinatroulade med laks, avocado og flødeost byder januar velkommen på den helt sunde måde
Steg løg i en spsk olivenolie i en gryde ved middelhøj varme i et par minutter. Tilsæt svampe og lad dem stege i 5 minutters tid, til de smider noget væske og bliver bløde
Steg pandekagerne på en pande med lidt smør til de er gyldne og sprøde. Juhu, jeg har vinterferie. Og i år skal den nydes i Skagen med min dejlige kæreste og skønne lille pige med masser af hygge, leg, gåture, god mad, vin, kaffe, kys og kram
en smule citron (ikke mere en 1/2 - 1 tsk)Olie til stegning (Solsikkeolie eller lign. Steg i olie (skal dække 2-3 cm op) ved høj varme i en dyb pande til de er gyldne (3-5 minutter på hver side - hold øje med dem)
Smør eller margarine og olie til stegning. Form farsen til frikadeller med en ske, og steg dem på panden i en blanding af lige meget olie og smør eller margarine
Skær bacon i mindre stykker og steg dem i en stor gryde til de er sprøde. Tag bacon op af gryden, hak løgene fint og steg dem i fedtet ved svag varme indtil de er klare
Smelt en god klat kokosolie på panden og steg kyllingen sammen med karry og timian. Denne kyllingesalat er blevet en hus-favorit hjemme hos mig og har udviklet sig over flere år til den form, den har i dag
I denne omgang har jeg benyttet svinekød, men man kan sagtens udskifte kødet med rejer, forårsruller, tofu, oksekød eller hvad, der lige falder dig ind