Varm retten kort igennemog smag tilmed salt, peber, (rigeligt) fløde, paprikaogtimian (husk at grøntsagerneikke skal blivefærdigei gryden, men først senere i ovnen sammen medkødet)
Man behøver ikke droppe de traditionelle retter helt fordi man dropper kødet. Læg kartofler, gulerødder og savoykål i et ovnfast fad, dryp medolivenolieog krydr med salt og peber
Væsken sies over i en anden stor gryde oggrøntsagerne kan enten smides ud eller blendes mednoget af kogevæskenogblivetil en glimrende sovs, kan sagtens fryses
Svitsgrøntsagernei gryden sammen medtimian, rosmarinog laurbærblade i buket. Det er vigtigikke at stege ogkogekødet for længe, for så bliver det hårdt, tørt ogkedeligt
Desuden har jeg forsøgt, at tilsætte godt medgrøntsagertil selve retten. Minerfaringersigermig, at der bliverspist flere tilberedtegrøntsager end vis de serveres i rå form
Drop kødboller ned i fonden og vent til de kommer op til overfladen. For at runde smagen af tilsættes ½ dl fløde, og sovsen smages tilmed salt og peber
Server medkogte kartofler, kogtegrøntsagerog salat. Tag dem op, fjern kødsnoren, og læg dem i et ildfastfad/skål, og dæk medstanniol, mens du laver sovsen