Ugens salat er med mine yndlingsgrøntsager, broccoli og blomkål. gryderet i lertøj. Jeg tror ikke, det er for meget sagt, at jeg er en slags kålnarkoman
Kom derefter blomkål og gulerødder en tur i minihakkeren, og brug et rent tørt viskestykke til at vride så meget som muligt af den overskydende væske ud
Spis kartoffelmos til retten – meget gerne kartoffelmos med kål og citron. Normalt laver man den til stegt dyrekød, men i en gryderet med rådyrbov er den mindst lige så god
Skær hvidkål i grove stykker og rib grønkålen (dvs. En superhurtig gryderet med masser af vintergrønt - børnevenlig, da grøntsagerne ikke er i store stykker
Her er kål og surkål uundværligt tilbehør. Især pølser er noget, som polakkerne går højt op i, og de bruges da også i alt fra gryderetter, serveret med sovs, til morgenmad, som pålæg og snacks