Årets første juleknas har set dagens lys. Men det er vel heller ikke et øjeblik for tidligt. For selveste Julemanden er jo gået i land fra sin båd (ja, båd – ikke kane) her fra Aarhus havn i aften
Den tyske pige af Armando Lucas Correa tager os med på en hjerteskærende rejse, og en evig aktuel historie om menneskets ondskab og nedgørelse af dem, som er anderledes eller har en anden religion
Begge dele kan købes i helsekostbutikker i Danmark, men jeg købte mine fra denne tyske hjemmeside. Der har i løbet af de sidste par uger floreret billeder af veganske kødpølser på Facebook, og folk har været meget begejstrede
Spareribs i barbecuemarinade, oksesteaks marineret i olie, hvidløg, rosmarin, salt og peber, kyllingefilet marineret i olie, hvidløg, ingefær, soya og honning og til sidst gode tyske "krauter" slagterpølser
Det blev så denne tyske chokolade-nøddekage, som godtnok blev delt ud i 12 små portionsstørrelse kager, da jeg ikke lige kunne se, hvordan dejen skulle kunne fylde en hel randform op
Dengang kaldte man kartofler for tyskerklumper, fordi dyrkningen i Danmark først kom rigtigt i gang med kartoffeltyskerne – tyske bondefamilier som kong Frederik V inviterede til Danmark for at opdyrke heden
Det samme gælder ikke i den spanske eller italienske variant af samme navn eller den argentinske chimichurri, den franske Sauce Verte eller den tyske Grüne Sose
tyske spekulatius småkager, eller anden sprød småkage til servering. Det er ved at blive koldere i vejret, og selvom der ikke har været så frygteligt meget sne endnu i December (som i ingen), så er det nogle kolde morgener og nætter, hvor frosten lige får fat
De danske asparges er ikke helt klar endnu, men man kan købe fine tyske og italienske asparges nu, så det ER en mulighed at hapse et par grønne stængler til ugens linsekarbonader
Skulle du på dette tidspunkt ligge inde med det her smulder som kan købes i underlødige tyske supermarkedskæder, så gem det til du skal forgifte et statsoverhoved fra en diktaturstat og køb noget ordentlig parmesan