1,2 kg kogte kartofler i tern og gerne med skrald. 2 mellem store løg Hakket 1 spsk sukker 1 tsk salt 1 tsk karry 1 tsk paprika 1 då tomat pure 1 liter vand250 g madlavnings fløde 18% 1 spsk smør eller margarine Sautere løget i smørret ved svag varme i en gryde Kom pølserne ved og sku lidt op for varmen
- flaske eller et stort glas. - 1 flaske eller et stort glas. 2-3 isterninger. - 1 flaske eller et stort glas. 2-3 isterninger. - 1 flaske eller et stort glas. - 1 flaske eller et stort glas. 7-8 jordbær. 2-3 isterninger. - 1 flaske eller et stort glas. 1 dl yoghurt naturel - appelsinjuice kan også bruges 1 flaske eller et stort glas. 2-3 isterninger. 2-3 isterninger. 7-8 jordbær. 2-3 isterninger. 1 dl yoghurt naturel - appelsinjuice kan også bruges
Svensk pølseret fra Sverige – nej, svensk pølseret er pæredansk, og man ved ikke helt hvorfra navnet stammer – altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i, men hvor Sverige kommer ind i billedet, det er ikke rigtig til at sige med sikkerhed
Gad vide om svenskerne egentlig spiser pølseret. Derimod syntes min bedrehalvdel, at det er den bedste hygge-ret hvilket formentlig skyldes hans forkærlighed for røde pølser
-. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. L. i. g. e. n. u. h. v. o. r. d. ø. j. s. æ. f. t. ,. å. p. a. l. m. O. k. b. D. S. x. w. N. /. M. y. c. (. 4. ). 1. 2. 3. H. F. V. 0. 5. 6. 7. 8. è. r L
- Ca. - Oregano. - 50 g Gær. - 5 dl Lunken vand. - 2 tsk Sukker. - 2 tsk Salt. - 2 spsk Olie. - 125 Grahamsmel. - 100 g Havregryn. - 50 g Fuldkorns hvedemel. 400-500 g Hvedemel. - 2 pk. - 1 pk. - 2 pk. - 1 pk. - 2 pk. Sil pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 - 30 min. 15-20 min. 15-20 min
Start med at smelte smørret og tilsætte mælken så det når “lillefinger-temperatur”. Hvert stykke dej rulles ud til en omkreds på størrelse med en udstrakt (kvinde-)hånd og 1½ spsk kold creme placeres i midten. Bag de lækre boller, uden pensling, midt i ovnen 12-15 minutter til de er let gyldne og har “løftet sig” fra cremen – mine fik ca 14 minutter
Skrev jo i går hvordan retten stod og simrede og at jeg kun ventede på at kæresten kom hjem så vi rigtig kunne smovse, og netop som jeg havde sluttet mit indlæg trådte han ind af døren, så det var jo smukt timet
Det var nemlig lækre svenske kødboller, og Sverige er jo trods alt kun lige over sundet. Det har vi i hvert fald, og det er ikke fordi det er nogen ophidsende kulinarisk oplevelse, men for mig betragtes det som "fastfood" af den sundere slags - trods alt
Det her - det er godt. Paleo blomkålshumus - den bedste. -og LCHF er den også. Ketchup - the Paleo way. 2-3 fed presset hvidløg. Ærte-avokado creme ½ blomkål (eller 1 helt, hvis det er meget lille). 2-3 fed presset hvidløg
Ingen svensker kender til svensk pølseret, med mindre han/hun har fået det i Danmark. Så kan du komme med svaret på, hvorfor eksempelvis svensk pølseret hedder ’svensk’, når den er pæredansk, næste gang du serverer retten
Jeg husker det som farfars svenske brød, og mindes brødets tætte krumme og den lækre sødme, som klædte et tyndt lag smør, en skive ost og en kop eftermiddagste rigtig godt
- rør forsigtigt af og til. Smag pølseretten til og kom den i en stor, varm skål. Sådan gør du Bring bouillon, kartofler, løg, hvidløg og salt i kog i en stor tykbundet gryde
Uanset hvad burde du virkelig lave dem - jeg er ihvertfald blevet helt vild med dem. Falaflerne har jeg smagt til med citronsaft, spidskommen, lidt chili og frisk persille, og så er de rullet i sesam- og nigellafrø, som virkelig gør noget ekstra for smag og konsistens
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.