250 g
økologisk hvedemel* = Urtekram produkt.Dag 1
Kommen stødes fint i en morter. I en skål blandes salt, stødt kommen og groft rugmel. Blandingen overhældes med 8 dl. kogende vand og røres godt sammen. Skålen dækkes med film og hviler på køkkenbordet til næste dag.Dag 2
Udrør gæren i det lune vand og hæld det over blandingen fra dag 1. Ælt det hele godt sammen. Tilsæt maltsirup og de øvrige ingredienser lidt ad gangen og ælt dejen til den er blød og smidig. Lad dejen hæve i skålen til ca. dobbelt størrelse - ca. 3 timer. Vend forsigtigt dejen ud af skålen og del den i 2-3 stykker. Kom lidt mel på bordet og form forsigtigt dejen til brød. Brødene kan enten kommes i smurte rugbrødsforme eller lægges på bageplader med bagepapir/bagemåtte. Lad brødene efterhæve, med et klæde over sig i ca. 45 min. Bag herefter brødene, nederst i ovnen, ved 170-180 grader i ca. 1 time, alt efter størrelse. De er færdigbagte, når de lyder hule ved bank på undersiden. Afkøles på en rist.Brødene kan nydes med et tyndt lag smør, dejlig sensommer marmelade, faste oste eller gode pølser. Kommentarer & tipsLæs kommentarer, tips eller tilføjelser til overstående opskrift nedenfor og tilføj selv din mening.
N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
Så en pludselig indskydelse, og et mindre anfald af overskud, fik mig til at få gang i bageriet og nu står der to velduftende og varme brød på køkkenbordet
Verdens bedste brød – Det er en lidt stor mundfuld. Man kan jo nemt komme til at slå et større brød op end man kan bage, så måske skal jeg i stedet kalde det ”værtens bedste brød”
Kan du godt lide ideen og stenalderbrød, men ikke rigtigt den meget grove, kompakte konsistens. Og kan du godt lide ideen om hjemmebagt brød, men ikke rigtigt besværet
Bland dejen inden du går i seng og bag brødet næste morgen imens du går i bad. 5 min forberedelse gør det nemt at få friskbagt brød hver dag. 2 Franskbrød. Hæld dejen ud på et meldækket bord, deles i 2 og formes til et stort brød og bages i 15 min til skorpen er helt mørk. 2 Franskbrød
Som I nok allerede har fundet ud af elsker vi at bage vores eget brød herhjemme. Vi elsker duften og smagen af lækkert hjemmebagt brød om morgenen, og så har vi helt styr på hvad der er i de brød vi selv bager
Findes der noget bedre et hjemmebagt brød. Når man serverer hjemmebag for gæster, bliver der altid spist langt mere, end hvis man serverer et færdigbagt “lunselv” brød
Nøddefrit stenalderbrød. Hørfrø brød. Der er kommet en ny brødfavorit til byen. Nu har jeg flere gange bagt mit lækre stenalderbrød – og det smager jo super dejligt
Ja, suk, så jeg kan ikke lave mit glutenfrie brødellerrugbrød. Jeg har længe ønsket mig en ny ovn, så egentlig er jeg ikke vildt ked af, at den er gået i stykker, men det er ærgerligt, når man så ikke kan lave brød eller mad i ovnen
- med den skønneste sprøde skorpe og lækre smag af nigella frøBrødet er lavet med Amo's skønne nye melsorter Vinjett og Evolo, for efter at have modtaget en fin pakke fra dem med disse melsorter i, så skulle de selvfølgelig afprøves, og sikke da et skønt resultat der kom ud af det
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.