Citron cupcakes med vanilje smørcreme
blomsterkager.dk
blomsterkager.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 115 g usaltet smør, husk det skal være blødt inden du bruger det.
  • 1200 g sukker
  • 12 store æg
  • 12 tsk vaniljeekstrakt
  • 1190 g mel
  • 12 tsk bagepulver
  • 1½ tsk salt
  • 1120 ml mælk
  • 1 Frisk saft af to mellemstore citroner
  • 1 Tips: Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minuter. Disse cupcakes kan fryses ned (uden frosting). Holdbarhed i fryser: 2 måneder. Når du skal bruge dem skal de optøs natten over i køleskab. Lad dem få stuetemperatur inden du dekorerer dem med frosting og serverer dem. Forskel på cupcakes og muffins? Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. ?Forvarm ovnen til 175 grader. (Almindelig varme, ikke varmluft)
  • 1 Kom muffinspapirforme i en muffinspande.
  • 1 Pisk smør og sukker sammen indtil det får en cremet konsistens. Husk at smørret skal være ret blødt inden du starter. Du kan bruge en el-pisker eller en røremaskine.
  • 1 Pisk i ca. 2-3 minutter.
  • 1 Tilføj æg og vaniljesukker og pisk i ca. 2 minutter.
  • 1 I en anden skål rører du mel, bagepulver og salt sammen.
  • 1 Bland derefter de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser ad 3 omgange. Dvs. tilføj en tredjedel af melblandingen til smør- og ægblandingen, rør sammen med hånden eller røremaskine på langsomme omdrejninger, tilføj endnu en tredjedel, rør sammen igen osv.
  • 1 Tilsæt til sidst mælk og citronsaft. Rør det forsigtigt sammen med dejen indtil det lige er blandet, men rør ikke for længe.
  • 1 Fordel dejen i de 12 muffinsforme. De skal være ¾ del fyldte.
  • 1 Bages i 20 minutter ved 175 grader. Se til dem efter 18 minutter. Du kan bruge en strikkepind, tandstik eller kødnål til at tjekke om der hænger dej ved.
  • 1 Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
  • 1 Opbevar dine cup cakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 1 dag. Kan opbevares i køleskab i op til 4 dage

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.