115 g
usaltet smør, husk det skal være blødt inden du bruger det.
1200 g
sukker
12 store
æg
12 tsk
vaniljeekstrakt
1190 g
mel
12 tsk
bagepulver
1½ tsk
salt
1120 ml
mælk
1 Frisk
saft af to mellemstore citroner
1 Tips:
Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minuter. Disse cupcakes kan fryses ned (uden frosting). Holdbarhed i fryser: 2 måneder. Når du skal bruge dem skal de optøs natten over i køleskab. Lad dem få stuetemperatur inden du dekorerer dem med frosting og serverer dem. Forskel på cupcakes og muffins? Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. ?Forvarm ovnen til 175 grader. (Almindelig varme, ikke varmluft)
1 Kom
muffinspapirforme i en muffinspande.
1 Pisk
smør og sukker sammen indtil det får en cremet konsistens. Husk at smørret skal være ret blødt inden du starter. Du kan bruge en el-pisker eller en røremaskine.
1 Pisk
i ca. 2-3 minutter.
1 Tilføj
æg og vaniljesukker og pisk i ca. 2 minutter.
1 I
en anden skål rører du mel, bagepulver og salt sammen.
1 Bland
derefter de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser ad 3 omgange. Dvs. tilføj en tredjedel af melblandingen til smør- og ægblandingen, rør sammen med hånden eller røremaskine på langsomme omdrejninger, tilføj endnu en tredjedel, rør sammen igen osv.
1 Tilsæt
til sidst mælk og citronsaft. Rør det forsigtigt sammen med dejen indtil det lige er blandet, men rør ikke for længe.
1 Fordel
dejen i de 12 muffinsforme. De skal være ¾ del fyldte.
1 Bages
i 20 minutter ved 175 grader. Se til dem efter 18 minutter. Du kan bruge en strikkepind, tandstik eller kødnål til at tjekke om der hænger dej ved.
1 Lad
dem køle helt af inden du pynter dem.
1 Opbevar
dine cup cakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 1 dag. Kan opbevares i køleskab i op til 4 dage
Hindbær/VaniljeCupcakesmed Hindbær-Guf. Hindbær er for mig indbegrebet af sommer med sol, varme og is - og til en is hører der Hindbær Guf til - det smager bare så godt, så nu er det også kommet på en af mine cupcakes
Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken. Vanilje/marcipan cupcake m/lime og hvid chokolade frosting(Fyld af chokolade mousse i midten)Du skal bruge
1 lille portion smørcreme, hvor du bruger ½ dl kokosmælk i stedet for ½ dl vand til sirup-en. 1 lille portion smørcreme, hvor du bruger ½ dl kokosmælk i stedet for ½ dl vand til sirup-en
Vaniljecupcakes110 g stuetempereret smør225 g rørsukker, helst mørk2 store æg275 g mel2 tsk bagepulver 120 ml mælkkornene fra 1 god vaniljestangForvarm ovnen på 160 grader og kom 12 papirs forme i en muffinsform. Kom derefter 1/3 af mælken blandet op medvaniljekornene i dejen og rør igen
Jeg har længe gået med et ønske om at lave en citroncupcake. Jeg har dog tweaked med nogle af de fif jeg har erfaring for giver en lækker kage og det slog heller ikke fejl denne gang
Idag fik jeg sammensat min helt egen opskrift på jordbær cupcakes. Frostingen er en oste-smør creme, som jeg ikke er helt gode venner med, men den går da an
VaniljeCupcakes. cupcakes i alm. Lækre cupcake med fantastisk smag - skal prøves. vaniljesukker. Tilsæt de tørre ingredienser og pisk det sammen med mælken
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.