Clam Chowder – muslingesuppe
www.valdemarsro.dk
www.valdemarsro.dk
  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • 750 g – 1 kg hjerte- eller venus muslinger
  • 1100 g bacon
  • 150 g smør
  • 11 fennikel, finthakket
  • 12 gulerødder, skrællede og skåret i tern
  • 1500 g kartofler, skrællede og skåret i tern
  • 13 løg, finthakket
  • 13 fed hvidløg, finthakket
  • 14 kviste timian, finthakket
  • 12 kviste rosmarin, finthakket
  • 15 salvieblade, finthakket
  • 12 laurbærblade
  • 11 dl tør hvidvin
  • 11 1/2 dl piskefløde
  • 16 dl sødmælk
  • 1 salt og peber
  • 1 Drys: Bredbladet persille og purløgRens muslingerne ved at gnubbe dem under let rindende vand, de må dog ikke stå i blød. Kassér de muslinger der er knækkede, og de åbne muslinger, skal lige bankes let mod bordpladen eller have et let tryk og så skulle de gerne lukke sig selv – hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres! Damp nu muslingerne i ca. 5-6 minutter i hvidvin i en gryde med låg. Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og hældes i en sigte, hvor væsken drypper ned i en skål. Gem både væsken og muslinger. Steg bacon i en stor gryde i smør til det er lettere sprødt, tilsæt løg og sauter løgene til de er bløde.
  • Kom finthakket hvidløg, laurbærblade, kartofler, gulerødder, fennikel og de finthakkede krydderurter i gryden sammen med væsken fra muslingerne som tidligere er siet fra, samt mælk og fløde. Lad det simre til kartoflerne er møre.
  • Man kan blende suppen nu for at få en mere cremet suppe eller man kan snuppe den, som den er, hvilket er det vi gjorde forleden. Tilsæt nu muslingerne, varm lige op og smag til med salt og peber. Anret suppen i store dybe tallerkener og drys med finthakket bredbladet persille.

Instruktioner

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.