13-4 dl
olivenoliePluk bladene fra stilkene og skyl dem grundigt.
Blend herefter bladene med alle øvrige ingredienser. Tykkelsen på pestoen afhænger af olieindholdet. Skal det være en grov og smørbar pesto, så hold lidt igen med olien. Skal den være mere flydende, til sauce eller dressing, så giv den lidt mere olie.
TIP: Pestoen holder sig fint en uges tid i køleskabet, hvis den opbevares i en lufttæt beholder, men er naturligvis bedst frisklavet.
Serveringsforslag: Pasta med løvstikkepesto, plukket kylling og grillede forårsløg.
Her er opskrift på en løvstikkepesto. Kartoffelsalat med løvstikkepesto, feta og kalvesnitsel500 gr små kartofler1 bundt løvstikke100 gr mandler3 skiver hvedebrød5 spsk olivenolie2 spsk æbleddike100 gr feta4 kalvesnitsler á 150 gr1 citronVask og skrub kartoflerne og kog dem i letsaltet vand med en kvist løvstikke til de er møre og faste
Vend med yoghurt og smag til med løvstikkepesto, salt og peber. Kartoffelmos med løvstikke2 bagekartofler2 spsk græsk yoghurtLøvstikkepestoSaltPeberKog kartofler møre og mos dem med en gaffel eller hvordan du nu kan lide at lave din mos. Løvstikkepesto30-40 blade (og stængler) løvstikke1-1 1/2 dl neutral olieBlend sammen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.