11 håndfuld
krydderurter, hakkede, fx dild, purløg og timian
11 tsk
flagesalt
1 sort
peber, friskkværnet
11 spsk
smør, fx kryddersmørGnid laksen med en smule citronsaft fra en citronskive, og anret så laksefiletterne på grillen, kom citronskiver på, et par klatter smør, krydderurter, salt og peber. Sæt evt låg på og grill i 10-15 minutter afhængig af varmen på grillen. Laksen er færdig når den kan deles med en gaffel og stadig er lyserød i midten. Den må endelig ikke få for meget! Retten kan også sagtens tilberedes i et ovnfast fad og bages i ovnen ved 200 grader i 12-16 minutter
Der er en verden til forskel på at spise frossen fisk og frisk fisk. Bag laksen i ca. Blomkål hører også til en af favoritterne i øjeblikket - og denne her salat smager intet mindre end fantastisk sammen med fisken
Anret laksetartarenpå ristet rugbrød eller agurkeskiver. I anden omgang spiste jeg faktisk tartaren på lidt hårdristet rugbrød og dild, og det fungerede også supergodt
Endnu en skøn, skøn salat på sæsonens friske grønne asparges - jeg kan ganske enkelt ikke få nok af dem, og det er jo med at udnytte, at der lige nu er sæson
Sæt en grillpandepå blusset og skru højt op for varmen. Sørg for at der er flotte grillstriberpå. 1Når panden er rygende varm lægges spidskålene påmed skærefladen nedad. 1Grill spidskålene i ca. 1-2 minutter inden du vender det på den anden skæreflade. 1Imens hakkes urterne (estragon, purløg og persille) og blandes med olie, saften fra citronerne, fennikelfrø og sennep. 1Når spidskålene er færdige tages de af varmen og lægges på en tallerken. Krydr med salt og peber og server kålene med 1-2 spsk
Citronmelisse. Kyllingerne blev helt fantastiske - smagfulde ogpå ingen måde tørre. Opskriften kan naturligvis også bruges til en hel almindelig kuglegrill eller i ovnen
Et par citronskiver ligges ved – staniol over ogpågrillen i ca. En meget nem og lækker ret at lave, til en lun sommeraften på terrassen, er grillet pigvar
Læg dild oven pålaksen, dernæst citronskiverne, og drys til sidst med salt og peber. Skulle du – mod forventning – have laks til overs efter dette lækre måltid er indtaget, kan det spises på et stykke ristet brød, bruges i en sandwich eller salat, eller du kan anvende den i kedgeree (anglo-indisk for rodsammen) – bare husk at fjerne eventuelle citronskiver først
Den her spinatroulade medlaks, avocado og flødeost byder januar velkommen på den helt sunde måde. Så er spinatrouladen her et alletiders bud på netop dét – og endda på en nem, hurtig og lækker måde
Sjovt nok er prisforskellen på almindelig ingefær ogøkologisk ikke ret stor. Et lille shot af denne blanding drikkes med fordel hver morgen og skulle efter sigende holde snue fra døren
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.